I Danmark blev den sablet ned af mange kritikere, men englænderne elsker altså dansk tv-drama. Og nu har de så købt »1864«, fortællingen om den dansk-tyske krig, som kostede kongeriget de sydlige provinser.

Først var det Sarah Lund og »Forbrydelsen«, der fik englænderne til at klappe begejstrede i hænderne. Selv i det engelske kongehus, hvor prins Charles og Camilla Parker-Bowles er så store fans af den danske dramaserie, at de bad om at måtte besøge optagelserne under deres visit i Danmark og ved den lejlighed fik overrakt en vaskeægte Sarah Lund-sweater.

Så kom »Borgen« med Birgitte Nyborgs rutchetur i den politiske svikmølle, der fik de engelske anmeldere og seee op af stolen.

Og nu er det Ole Bornedals historiske dramaserie »1864«, der om kort tid skal folde sine 176 millioner kroner dyre fortælling ud for de engelske seere.

I dag har BBC præsenteret serien for offentligheden ved et stort pressemøde, hvor blandt andre Ole Bornedal, Jens Sætter-Lassen, Pilou Asbæk og Søren Malling var til stede.

Nomineret til fin tv-pris

»1864« følger også i kølvandet på »Borgen«ved den prestigefyldte, internationale tv-festival i Monte Carlo. hvor den er nomineret til Den Gyldne Nymfe i kategorien miniserier. Her er skuespilleren Jens Sætter-Lassen nomineret til prisen som bedste mandlige skuespiller og Sarah Sofia Boussnina i kategorien bedste kvindelige skuespiller. Derudover er DR også med i opløebet om bedste comedy med Kim Fupz-serien »Bankerot«.

»Vi er sindssyg stolte. Er det ikke bare flot,« siger DRs dramachef Piv Bernth.

Den internationale tv-jury, der består af fagfolk fra alverdens tv-stationer, har også udtaget TV2s populære Vesterhavs-dramaserie »Badehotellet«, der er skrevet af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad  til at konkurrere i kategorien dramaserier, hvor Amanda og co.  blandt andet skal kæmpe med verdenshittet House of Cards med Kevin Spacey.