'Babylon' hedder den første store krimiserie, som dansk, svensk og fransk tv nu går sammen om at lave med støtte fra EBU og EU´s Media Fond. Det er danske filmselskab Zentropa, de skal producere serien, der er skabt af Anders Rønnow Klarlund, skriver C21 media

-Det handler om svindel og korruption i centrum af Europa. Alle er repræsenteret dér, siger krimiserien producer, Peter Engel fra Zentropa, der samarbejder med DR, SVT og Arte France .

Serien er også på forhånd købt af irske RTÉ og er støttet med midler fra European Broadcasting Union og EU’s Media fund, skriver netsiden C21 media.

Filminstruktøren Anders Rønnow Klarlund er ved at være klar med manuskripterne til serien, der skal i gang med optagelserne til næste år, og bliver instrueret af Oliver Hirschbiegel.

LÆS OGSÅ: 

Både filminstruktøren Lars von Trier og DR's mangeårige chef for DR Drama, Ingolf Gabold, er desuden tilknyttet projektet, der kommer til at udspille sig i en række europæiske lande.

Hovedpersonen i ' Babylon' er en politimand. der undersøger en række drab i Bruxelles i forbindelse med afdækningen af en række hemmelige organisationer, der kæmper om magten i hjertet af EU.