Den danske stjerne fra Game Of Thrones kunne ikke selv hente sin hæderspris på Nordisk Film, da han blev tildelt Ove Sprogøe-prisen torsdag aften i Valby, København.

Nikolaj Coster-Waldau stod nemlig foran kameraerne i Irland som Jaime Lannister, hvor han medvirker i den ottende og sidste sæson af verdens mest omtalte tv-serie.

I stedet var det filmstjernens stolte mor, Hanne Søborg Coster, der hentede den eftertragtede broncehestatuette af Danmarks filmlegende Ove Sprogøe og de medfølgende 30.000 kroner, som må anses for et mindre bidrag til Nikolaj Coster-Waldaus husholdning. Ifølge en opgørelse fra det amerikanske magasin Variety fra sidste år, får danskeren 3,3 millioner kroner - pr. afsnit af Game Of Thrones.

Og selvom der er stort hemmelighedskræmmeri omkring indspilningerne af den populære fantasy-serie, havde Nikolaj Coster fået lov til at sende en videohilsen hjem fra settet til de kendisser og tidligere prismodtagere, der var forsamlet på Nordisk Film til prisoverrækkelsen.

»Jeg blev meget overrasket, da jeg fik besked om prisen. Ove Sprogøe er en helt for mig og mange danske skuespillere, og jeg voksede op med alle hans præstationer. Og at se hans arbejde er stadig en stor inspirationskilde for mig. At få denne pris oven i mit 25-års jubilæum som skuespiller gør mig virkelig lykkelig,« sagde Coster-Waldau, der filmede i København tidligere i år, i forbindelse med mesterinstruktøren Brian de Palmas kommende spændingsfilm, 'Domino', hvor den danske stjerne spiller hovedrollen som en dansk politibetjent, der bliver midtpunkt i en dramatisk menneskejagt gennem Europa.

Uddelingen af Sprogøe-prisen er i år slået sammen med uddelingen af en anden stor pris, nemlig Nordisk Film Prisen, der gik til den fremstormende danske instruktør Fenar Ahmad, der tog både publikum og anmelderne med storm, da hans gangster-thriller 'Underverden' havde premiere først på året.

Fenar Ahmads højspændte spillefilm fik fem- og seks-stjernede anmeldelser, da den ramte de danske biografer, hvor den har solgt 180.000 billetter.

Det er kun den unge instruktørs anden spillefilm, og med Nordisk Film Prisen træder Fenar Ahmad i fornemme fodspor. Tidligere har blandt andet Ole Bornedal, Lars Von Trier, Søren Kragh Jacobsen, Anders Thomas Jensen og Jørgen Leth modtaget den prestigefulde filmpris på de 100.000 kroner.

Ved prisfesten på Nordisk Film blev også 'Erik Ballings Rejselegat' uddelt. Det gik til produktions-designer Sabine Hviid, der har givet så forskellige film som 'Underverden', 'Der kommer en dag' og 'Antboy 3', deres visuelle udtryk.