Den længe ventede filmatisering af George R.R. Martins fantasy-bøger i serien "A Song Of Ice and Fire" har i nat dansk tid premiere på den amerikanske TV-kanal HBO.

På forhånd giver de amerikanske TV-anmeldere medvind til serien, der har titlen "Game of Thrones" og har danske Nikolaj Coster-Waldau i en af de bærende roller. The Baltimore Sun tildeler serien fem stjerner og kalder det blandt andet en:

- storslået og tordnende serie om politiske og psykologiske intriger.

Seriens skabere har kaldt serien, der foregår i middelalderverdenen Westeros for "The Sopranos i Midgård". Los Angeles Times konkluderer, at den beskrivelse holder stik:

- "Game of Thrones" har alle de elementer (...) der suger seere til serier som "The Sopranos" med flere. Det, at der er tale om en fantasy-serie, bør ikke skræmme folk væk, fordi der - ligesom med "Ringenes Herre" - er en ægte tiltrækningskraft i kostumedramaer, der parrer tyk mytologi med populære elementer som krig, ære, stolthed, begær magt og, ja, sågar humor.

Nikolaj Coster-Waldau spiller rollen som ridderen Ser Jaime Lannister, der er søn i en af seriens stridende familie-dynastier. Bøgerne af George R.R. Martin har et passioneret fanfølge, og der har været høje forventninger i fankredse. Generelt er anmeldelserne i de amerikanske medier positive, og de forventningsfulde fans bliver heller ikke skuffede, spår film- og TV-netmediet HitFix.

- Benioff og Weiss (seriens skabere, red.) har taget Martins bog og oversat den med en loyalitet som fans vil sætte pris på, skriver anmelderen.

Chicago Sun-Times anmelder kalder serien en stor mundfuld i kraft af dens store persongalleri, og plottets indviklede familieintriger, men mener at der vil være gevinst for seere, der er villige til at sætte sig ind i seriens univers.

Danske seere må vente til den 4. maj, hvor Canal har dansk premiere på serien. Dog kan du herunder se de første fjorten minutter af seriens første afsnit.

Andre læser også