Hun er ikke bleg for at kalde sig selv en løvemor. Hun er konstant på vagt og ringer gerne til sine sønner 15 gange dagligt for at være helt sikker på, at de nu også har det godt.

- Jeg er meget påpasselig, lyder det hæst fra Connie Nielsen, mens hun rømmer sig en smule for at gøre ordene mere forståelige:

- Mine børn er det mest hellige. Min ældste søn Sebastian er 20 år og bor i London, men ham taler jeg stadig med hver eneste dag. Det ville jeg simpelthen ikke kunne undvære.

Den 45-årige skuespiller sidder i en mindre suite på Hotel d'Angleterre i København. Den hæse stemme skyldes det kolde danske efterårsvejr. Dagen før er hun fløjet ind fra Australien, hvor kæresten Lars Ulrich er på turne med sit band Metallica. Men det næste par dage er sat af til at promovere den nye danske familiefilm 'Kidnappet'.

Her spiller hun lægen Susanne, der tager sin 12-årige adoptivsøn Simon med til Nairobi, så han kan opleve sit fødeland. En oplevelse, der bliver langt mere dramatisk og virkelig, end de begge havde troet og håbet på. Kort tid efter ankomsten forvilder Simon sig ind i slumkvarteret Kibera, og Susanne må tage alle midler i brug i håbet om at finde sin søn.

Altid et øje på børnene
Som den løvemor Connie Nielsen er, har hun aldrig selv oplevet at tabe sine børn af syne - ikke engang et enkelt øjeblik.

- Aldrig. Jeg har altid et øje på dem, siger hun. Derfor rejser hendes børn også altid med hende. Lige meget om det er på filmoptagelse i Afrika eller Metallica-turne i Østen.

- Lars er altid med mig på optagelser, og jeg er med ham på turne. På den måde kan vi hele tiden være sammen, siger hun.

Parret har i alt fire sønner, Sebastian på 20 fra Connies tidligere ægteskab, Lars' to sønner Myles og Layne på tolv og ni og parrets fælles søn Bryce på tre.

Til trods for Connie Nielsens profession som filmstjerne og Lars Ulrichs verdensberømte musikkarriere gør de begge en stor dyd af at leve et stille og roligt familieliv, langt væk fra rampelyset. Derfor har de også fravalgt at bo i Hollywood og har i stedet slået sig ned på en lille bjergtop i San Francisco i den nordlige del af Californien.

- Familien er meget vigtig for os. Og vi gør alt for at holde børnene væk fra spotlightet, siger hun.

Alligevel spiller parrets yngste søn Bryce med i den nye film 'Kidnappet'. Han er Simons yngste bror, der er tilbage i Danmark sammen med Susannes eksmand.

- For det meste vil jeg overhovedet ikke gøre sådan noget. Men vi talte om det, og jeg synes, det var perfekt for filmen, siger hun og forklarer, at Simon skal føle sig en smule jaloux og tilsidesat, som børn ofte gør, når de pludselig får en mindre bror eller søster.

- Der var egentlig ikke andet at gøre, hvis vi skulle lave det her søde, lille moment imellem Susanne og den yngste, end at have min egen søn med. Det virkede mest naturligt, siger hun og fortsætter straks:

- Desuden synes Bryce, det var rigtig sjovt.

Viser virkeligheden
Det er ikke kun sønnen, der var vild med 'Kidnappet'. Connie Nielsen var ikke i tvivl om, at hun ville spille med i den danske film, da hun læste manuskriptet første gang.

- Jeg synes, det var en ny og usædvanlig måde at vise venskab, lidelse og virkeligheden i slummen på. Og samtidig gør den det på en underholdende måde for børn, så de får en ægte kontakt med, hvordan 20 pct. af verden lever, siger hun.

Og inden turen igen går tilbage til Lars Ulrich og børnene, tager hun et stop forbi Kenya og slumkvarteret Kibera.

- Jeg er i gang med at skabe et vandbaseret projekt dernede og er i gang med at indsamle alle tilladelser, lyder det fra løvemoderen, der ikke kunne undgå at blive personligt involveret i de mange fattige familier i slummen.

'Kidnappet' får premiere den 7. oktober.