Det kom fuldstændig bag på  Charlotte Brodersen, 28 år, studerende, at det var hendes tur til at forlade DR´s populære bagekonkurrence ’Den store bagedyst’.

Hun havde både fået ros  fra dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen og sluppet godt fra de tre udfordringer.

 –Jeg troede jo, jeg ville gå videre, og at det var enten Mette eller Katja, der ville ryge ud. Så jeg måtte lige have fem minutter for mig selv til at sunde mig bagefter , fortæller Charlotte Brodersen, der havde set sig selv i finalen og derfor blev meget skuffet over sin  femteplads.

- Jeg gik i en uge og bearbejdede det, da jeg kom hjem. Det tog sin tid at få min selvtillid tilbage. Da jeg meldte mig til bagedysten, var jeg godt klar over, , at det ville fylde meget, og at det ville tære hårdt på mig, hvis jeg ikke kom i finalen, fordi jeg er sådan  en dårlig taber.  Jeg er meget sårbar overfor nogle  ting, og jeg tænkte, at det kunne gøre mig bedre til at klare nederlag, fortæller Charlotte Brodersen, der  har kunnet bruge sine erfaringer fra bagedysten i sit studium.

Hun er i gang med kandidatgraden i ’Food Innovation and Health’ på Københavns Universitet Science  og havde dagen før  været til eksamen i Food Sociology, hvor hun blandt andet skulle forsvare en rapport om fødevare-tabuer som f. eks. at spise insekter.

- Normalt er jeg rigtig dårlig til mundtlig eksamen, men jeg klarede mig utrolig godt, og det ville jeg ikke have gjort, hvis jeg ikke havde været med i bagedysten. Jeg er blevet bedre til at spille skuespil, så jeg ikke er til at læse som en bog, hvis jeg er i tvivl om noget. Men man kan sige ,det var højt at flyve og dybt at falde, at jeg så måtte forlade bagedysten dagen efter, fortæller Charlotte Brodersen,der scorede et 12-tal.

Hun blev inspireret af   sin  eksamensopgave til at sætte tørrede græshopper på toppen af de små bryllups-canapeer.

- Jeg havde faktisk ikke haft ret meget tid til at forberede mig til bagedysten p.g.a. min eksamen, og jeg var utrolig presset. Græshopperne var lidt af et sats, og jeg var spændt  på, hvad dommerne ville sige. Det virker  grænseoverskridende for mange, men de var begge friske på at smage, fortæller Charlotte, der ikke ville have noget imod insektpynt på kagerne til sit eget bryllup.

- De fleste kan godt forstå, at jeg blev skuffet over at ryge ud lige før semifinalen. Det er ikke bare en kage. Det er også ens stolthed, der bliver krænket.  Det fine ved bagedysten er, at vi ikke har betragtet hinanden som konkurrenter, men som  gode venner og et godt team, hvor vi var enige om lade den bedste vinde og klar til at trøste hinanden, hvis vi fik dårlige kommentarer.