Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er en Klovn.

Det har længe været kendt, at Casper Christensen og Frank Hvam har brygget på noget nyt. Der har været mange gætterier, om det blev det ene eller det andet. Af forskellige grunde har de to komikere ikke kunne sige noget om indholdet. I november sagde de f.eks. til BT, at det lige så godt kunne blive en film helt udenfor 'Klovn'-universet.

Først nu er de klar til at bekræfte: der kommer en 'Klovn - The Movie 2'.

- Frank og jeg sidder lige nu, mens vi taler, og skriver på et manuskript, der skal blive til en 'Klovn 2'. Vi er i arbejdslejr, siger Casper Christensen på en vaklende telefonforbindelse.

Det bliver altså en film med ham selv og Frank Hvam i rollerne som Casper og Frank, som vi kender dem fra tv og film.

- Nu skal vi lige skrive færdig. Når det er gjort, så klarer vi finansieringen. Og begynder at se på, hvem der skal spille de forskellige roller. Efter vores projekt med at komme ud af Zentropa-samarbejdet er lykkedes, går vi i gang med at få den nye film finansieret. Det bliver os selv, der finansierer den i vores eget selskab. Men den skal skrives først, siger Casper Christensen.

- Vi er slet ikke nået så langt, at vi kan sige noget om indholdet, tilføjer Casper Christensen til bt.dk.Bruddet med med Peter Ålbæk Jensen & Co. får altså ikke Christensen til at opsøge et nyt selskab. De har lige nu et samarbejde med Nordisk Film omkring 'Klovn'-dvd'en.

Det bliver næppe det store problem at samle de 10-15 millioner kroner, det typisk koster at indspille en dansk film. Som Casper Christensen tidligere har sagt til BT:

- Med det billetsalg, der var på 'Klovn - The Movie', har jeg svært ved at forestille mig,  at det kan blive det store problem. Klovn - The Movie fik fem mio. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.Filmen forventes at blive indspillet i sidste halvdel af 2014. Først på året skal Frank Hvam på turné med sit nye stand-up show 'Upassende'.

'Klovn - The Movie' er set af næsten 900.000 i biografen. Det gør den til årtusindets mest sete danske film.

Andre læser også