Det er bare fire måneder siden, at skuespilleren Bodil Jørgensen var tæt på at miste livet  under en filmoptagelse og pådrog sig mange alvorlige knoglebrud. Nu er hun helt mirakuløst tilbage på arbejde og svinger igen potter og pander i køkkenet på TV2-serien ’Badehotellet’, der vender tilbage på skærmen med syv nye afsnit efter nytår.

Bodil Jørgensen havde sin første optagedag i torsdags. Optagelserne af scenerne med badehotelværtinden Molly har været udsat til absolut sidste øjeblik i håb om, at Bodil Jørgensen skulle blive frisk nok til at kunne genoptage arbejdet.

- Jeg kan godt lide at være Molly og være her. Det er noget, jeg kender så godt. Vi har det bare så sjovt. Jeg har sunget ’Kneppesangen’ for de unge damer i dag. Den har de godt af at lære udenad, sådan nogle unger piger, kommer det muntert fra Bodil Jørgensen.

- Det er dejligt at være tilbage og finde ud af, at det er den eneste, jeg kan, siger hun med et smil og tilføjer:

- Jeg var bange for, om jeg stadig kunne, men det gik godt.

Der er ikke blevet lavet om på scenerne eller handlingen på af ulykken.

- Nej, det er ikke sådan, at man tænker, at Molly er blevet kørt over af en traktor. Hun har lidt hofteskred. Det havde man jo på landet dengang. Jeg tror, jeg går ret normalt,  kommer det Bodil Jørgensens drevne sans for sort humor.

BT var med til optagelserne af den nye sæson af 'Badehotellet', hvor Bodil Jørgensen nu er vendt tilbage efter sit voldsomme uheld, der en overgang truede med at invalidere hende.
BT var med til optagelserne af den nye sæson af 'Badehotellet', hvor Bodil Jørgensen nu er vendt tilbage efter sit voldsomme uheld, der en overgang truede med at invalidere hende. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Varm velkomst på filmsettet

Men hun lægger ikke skjul på, at hun var lidt nervøs for at komme i gang igen.

- Jeg er lidt mere træt. Ligesom med musklerne bliver ens udholdenhed hurtigt  brudt ned af at ligge stille. Det tager længere tid at genopbygge begge dele. Det er sådan set det eneste. Jeg var lidt nervøs for at komme i gang igen, så jeg kom et kvarter for tidligt.  Men rent arbejdsmæssigt var der ikke problemer, hverken med at huske mine replikker eller noget, fortæller Bodil Jørgensen i en pause mellem optagelserne.


Hun er rørt over den fine modtagelse hun fik.

- Jeg troede, der var en fødselsdag. Jeg ser så dårlig, så jeg opdagede slet ikke, at der var hængt en guirlande op, hvor der stod ’Velkommen hjem, Bodil’, og der var kringle og købt blomster. Badehotellet har være så søde og forstående, også det med at udskyde mine optagelser.

- Det har været en gave, at jeg vidste, at jeg kunne komme tilbage. Det har ikke været noget pres.

Det er et langt sejt træk

Det går fremad, men ikke med samme stormskridt som i starten, fortæller Bodil Jørgensen og tilføjer:

- Der er lidt længere mellem snapsene. Nu er det lidt sejere træk, men det i bækkenet kommer aldrig væk. Mit helingspotentiale er som en 'superwoman', så jeg vokser sammen hurtigt. Jeg har sagt ja til at være med i nogle forskningsprojekter, og på ortopædkirurgisk afdeling har de brugt et skelet, fordi der er så mange brud. Jeg er ellers en, der aldrig har brækket noget.

Hun tager ikke længere morfin for at dulme smerterne.

- Det bliver man bims i hovedet af. Jeg er ude af mit narkomani. Det var ikke svært, fordi jeg ville gerne være fri af det, og jeg kan godt leve med lidt smerte og bruge, hvad der ellers er til at få, smiler hun.