Louise Wolff
Louise Wolff Foto: Camilla Rønde

Hvem fortjener titlen som årets bedste tv-vært? Du er med til at bestemme

2012 blev året, hvor Jes Dorph-Petersen gik fra at være hele Danmarks Mister News til fodboldnørd hos Visat. I stedet har TV2 kørt Johannes Langkilde i stilling som både fast ankermand og royalvært. Og i løbet af året fik han både dækket royal dåb i Møgelstønder og i Stockholm, og mon ikke også han får lov at dække den store begivenhed, når Englands kommende lille prins eller prinsesse kommer til verden næste år.

2012 blev også året, hvor Ulla Terkelsen fik lov at interviewe Dronningen, mens hendes konkurrent, den 63-årige garvede Mette Fugl, har valgt at stoppe på DR for at gå på efterløn.

Samtidig blev det året, hvor Kanal 5 valgte, efter 10 års pause, at sende en helt ny omgang ’Big Brother’. Værten blev Marie Egede, der måtte stå model til en stor portion kritik. Faktisk så meget, at hun har valgt ikke at hoppe i værtrollen igen, når ’Big Brother 2013’ sendes næste år.

Men hvem fik så de helt store gennembrud, og hvem kan løbe med titlen som årets bedste tv-vært? BT har fundet fem personer, som vi mener fortjerner en nominring. Så er det bare op til jer at vælge den rette vinder. De nominerede i kategorien "Årets bedste tv-værter" er:

Ane Cortzen

Anne Cortzen.

Er med sine kække og uhøjtidelige tilgang til tv-mediet et forfriskende pust på tv-skærmen. Hun udfordrer sit eget værtsskab og går på ekspedition i den forunderlige tv-verden som DR´s feminine svar på Tintin.

Hun er flere gange kåret som årets tv-vært, men prisværdigt nok er berømmelsen ikke steget hende til hovedet. Hun er så fuldstændig bevidst om, at alting har en ende, og derfor sluttede hun også som planlagt af efter fire sæsoner, for ikke at risikere at kede seerne eller komme til at gentage sig selv.

Jan Gintberg

Jan Gintberg

Stand-up-komiker startede med at holde taler til nationen fra 3 sal i Radio-huset som en del af det hedengangne radiosatire-hold, ’Tæskeholdet’

Men med DR-serien ’Gintberg på kanten’ har han forladt den råbende stil med megafonen og i stedet grebet mikrofonen for at drage ud i nationen og vise, hvad der rører sig, hvad enten det er Udkantsdanmark eller i Det Offentlige.

Han er vokset i rollen som tv-vært, også fordi han altid har hjertet med i sin samfundssatire, så vi grine med og aldrig af ’hans ofre’. Og så formår han at være nysgerrige på alle seernes vegne.

Kim Bildsøe Lassen

Kim Bildsøe Lassen (i midten).

Blev for alvor DRs svar på Mr. News i 2012. Den 49-årige Kim Bildsøe Lassen har tidligere været vært på Horisont, og før det var han USA korrespondent for DR.

Siden 2007 har han været fast ankermand på TV-Avisen, og i sommeren 2012 blev han også hovedværten på DRS dækning af Olympiske Lege I London.

I september valgte DR at flytte TV-Avisen til kl. 21.30, og ikke mindst på grund af Kim Bildsøe Lassens professionalisme og troværdighed blev han samtidig gjort til den primære vært i studiet på alle hverdage.

Louise Wolff 

Er virkelig slået igennem i år. Hun har både været vært ved årets Melodi Grand Prix, lavet ’Sporløs’ og været fast vært på ’Aftenshowet’. Samtidig var hun også vært på Danmarksindsamlingen og den royale prisfest ’Kronprinsparrets priser’.

Louise Wolff er uddannet på Danmarks Radio P3, hvor hun blandt andet lavet programmerne ’Strax’ og ’Boogie radio’.

Senere fik hun sit tv-gennembrud i ’Rundfunk’, og i dag er hun en af DRs største, hvis ikke den størte, kvindelige værtsprofil.

Morten Ankerdal

Morten Ankerdal

Morten Ankerdal er dansk tv´s Mr. Sport. Sympatisk og altid velforberedt primærvært i studiet på alle hverdage. Veloplagt formår han at få seerne til at føle sig velkommen i sportens verden. Hvad enten det drejer sig om et VM i fodbold, et EM i håndbold eller et OL i London.

I år har han været her, der og allevegne, og igen blevet vært for sit eget sportsmagasin. Han har valgt at følge sit hjerte efter en lille udflugt til ’Aftenshowet’ og ser nu ud til endelig at have fundet sig selv som een af TV2´s bedste ankermænd.

Hvem synes du er 'Årets bedste tv-vært'? Stem her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.