Foto: Christian Geisnæs

To kontinuerligt fremragende skuespillerindsatser af Nikolaj Lie Kaas og Thomas Bo Larsen samt stensikker instruktion af endnu en legende udi de levende billeder, Søren Kragh-Jacobsen, var med til at gøre næstsidste afsnit af DR1s søndagsserie ’Bedrag’ til tv i verdensklasse.

Efter flere ugers stramning af nettet klappede fælden endelig omkring gigantvirksomheden Energreen, der netop havde skabt sensation med sin (lidt for) fantastiske debut på børsen.

nathalie

CEO-direktør Alexander (Nikolaj Lie Kaas) blev snuppet i sit luksuriøse kontor, mens hans elskerinde, chefjurist og højre hånd udi det illegale, Claudia (Natalie Madueño) skræmt så til.

Som repræsentanter for ordensmagten havde det umage politipar Mads (Thomas Bo Larsen) og Alf (Thomas Hwan) svært ved at undertrykke deres begejstring over endelig at have fået krog i den helt store rovfisk i det kriminelle ocean. Men som seer er man splittet, og retfærdigheden havde en bemærkelsesværdig bitter bismag.

Stakkelse forbrydere

Seriens skaber Per Fly og hans hovedforfatter Jeppe Gjervig Gram har nemlig formået at sætte menneskelige ansigter på selv de mest forbryderiske karakterer.

Man krymper sig således på Claudias vegne ved udsigten til en lang og velfortjent fængselsstraf. Man mærker og deler desperationen i Energreens finansdirektør Ulrichs mave. Hvad har de rodet sig ud i!! Og takket være Lie Kaas’ utrolige talent og Kragh-Jacobsens instruktion kiggede mennesket også frem bag CEO-psykopatens ellers følelsessikre dække.

Fly, Gram og kompagni har således formået at menneskeliggøre noget så svært forståeligt som økonomisk kriminalitet. Uden at over-forklare og snakke ned til publikum har de klargjort, hvordan selv den mest sympatiske kan lade sig friste ud på den moralsk tynde is. Og nu, hvor det lakker imod enden, står det kuldegysende klart, hvordan retfærdighedens hybris ubønhørligt kommer tilbage for at ’høste’ synderne.

Personligt glæder jeg mig nu som en sindssyg til næste søndags finale.

Tiende og sidste afsnit af ’Bedrag’ sendes på søndag kl. 20.

Seks ud af seks stjerner

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.