Lyt til artiklen

Silas Holst hang i det yderste af neglene, da han og skuespilleren Thure Lindhardt gik fra hinanden i maj 2010 efter at have været kærester i knap to år.

Både Silas Holst og Thure Lindhardt har hidtil været meget tavse omkring deres brud. Det eneste, der er kommet frem omkring det er, at der ikke var en tredjepart involveret. Efterfølgende har de begge været tavse som østers.

 Men nu åbner Silas Holst for første gang lidt op for, hvilken tilstand, bruddet mellem det dengang hotteste homo-par i Danmark, efterlod ham i.

- Der var jeg langt nede og vende. Det var hårdt. Det var en følelse af, at hele gulvtæppet blev hevet væk under mig. Den verden, jeg havde bygget op, forsvandt. Og jeg skulle starte forfra, fortæller Silas Holst åbenhjertigt til B.T.

Det første halve år efter bruddet med stjerneskuespilleren var forfærdeligt for superdanseren og dette års vinder af Vild med dans.

-  Jeg var helt nede og bide i gulvtæppet efter Thure.  Der lå jeg så fladt på ryggen, som jeg overhovedet kunne, og tænkte, jeg kommer aldrig op igen, fortæller han.

Men det gjorde Silas Holst. Og selv om det var en benhård kamp, lykkedes det at komme op til overfladen og nyde livet igen.

-  Det er jeg glad for. For det liv jeg har nu, er meget anderledes end for to år siden. Nu handler det om mig, og om det jeg har bygget op med andre mennesker omkring mig, fortæller han.

Danseren, sangeren, skuespilleren og koreografen lægger heller ikke skjul på, at hans genopbygning har lært ham meget om sig selv. Ligesom selvransagelsen indirekte var med til at give ham en ny kæreste.

- Før havde jeg en tendens til bare at lægge mig op af andre mennesker og gøre, hvad de gerne ville have. Men nu er jeg begyndt selv at stille krav. Det har jeg aldrig rigtigt gjort før. Da jeg begyndte på det, stødte jeg helt ud af det blå ind i Johannes (hans nuværende kæreste, red.). Det var på et tidspunkt, hvor jeg slet ikke havde lyst til at få en kæreste og ikke ledte efter en. Men pludselig var han der bare, fortæller Silas Holst.

Parret havde kendt hinanden i fem år, inden de blev kærester. Men fordi de begge syntes, at den anden var voldsomt irriterende, havde de ikke haft nogen kontakt med hinanden. Indtil lynet altså pludselig slog ned.
 
- Det er jeg lykkelig for nu. Det giver mig tryghed og en rar følelse i maven at vide, han bakker mig op i alt det, jeg laver, og jeg bakker ham op. Det fungerer bare. Vi er skidegode til at bygge hinanden op i stedet for at hive hinanden ned. Det giver mig en god mental frihed at være kæreste med Johannes, beskriver Silas Holst sit forhold gennem godt et år til danseren Johannes Nymark

LÆS STORT INTERVIEW MED SILAS HOLST I B.T. SØNDAG.