Da ’Broen’ første gang gik op for to år siden, vaklede den lidt på sine pyloner. Seertallene var faldende, og modtagelsen var blandet. Med den kunne noget med sine karakterer og sin stemning, der var skandinavisk dyster men også sjovere end ’Forbrydelsen’.

Martin og Saga blev boende i vores bevidsthed, og så havde den modet til at lade Martins søn dø, så det hele i sidste ende virkelig kostede og blev personligt.

Det er de kvaliteter, den svenske hovedforfatter Hans Rosenfeldt hiver fat i her ved indgangen til ’Broen II’, der er blevet flyttet fra midtugen til serie-primetime søndag, og som allerede synes mere sikker og omhyggelig end sin forgænger.

Men det skyldes måske gensynets glæde. I hvert fald er det en glæde at se Martin og Saga igen. Fra begyndelsen skulle det umage par spejle svenskernes og danskernes fordomme om hinanden. Saga var den kolde, handlingsrettede ordenskvinde med en udtalt mangel på empati.

Martin den dovne danske panserbasse, der helst møvede sig over hvor gærdet var lavest. Men Sofia Helin og Kim Bodnia løftede dem langt ud over klicheerne og skabte en kemi mellem sig, som også bliver bærende her i toeren.

Efter den voldsomme slutning sidst har de to en historien sammen nu. Martin er en tikkende bombe, der langt fra er kommet sig over sit tab, og Saga får brug for al sin manglende menneskeforståelse for at holde ham ved fornuften.

Og det var præcis dette, premiereafsnittet lagde fokus på, mens det gav sig afsindig god tid til at rulle gang i plottet, hvor fem unge blev bortført og inficeret med byldepest. Det ligner en international terroraktion, så det viser sig nok at være noget ganske andet.

Uanset hvad, så er vi allerede smittet. ’Broen’ har ramt os, og med Bodnia og Helin tilbage i topform kan det let blive en landsdækkende epidemi de næste ni søndag. Lad pesten begynde.

TV-SERIE Broen II (1:10) DR1 søndag