Den svenske skuespillerinde Sofia Helin fra tv-serien 'Broen' fortæller nu, hvordan hun har fået sit karakteristiske ar i ansigtet.

Arret ses tydeligt i højre side af den 39-årige blonde skuespillerindes næse og mund. Det kan blandt andet ses, når hun om søndagen toner frem på DR1 i rollen som efterforskeren Saga Norén. Hun pådrog sig arret, da hun som 24-årig fik smadret sit ansigt til uigenkendelighed i en trafikulykke, fortæller Sofia Helin til norske Klikk.

Ulykken skete en aften, da hun havde været på vagt på et plejehjem og skulle hjem på cykel. På vej ned ad Västerbron i Stockholm fik hun god fart på og cyklede hurtigere og hurtigere - og så forsvandt alting for hende.

Læs også: 'Broen'-stjerne: Jeg følte mig forfulgt

– Jeg vågnede i en ambulance. Dynamoen havde løsnet og sat sig fast i hjulet. Jeg ramte asfalten med ansigtet først. Tandbenet, tænder, læber – alt var fuldstændig smadret, fortæller hun.

- At være 24 år gammel og miste udseendet som pige – og skuespiller – var frygteligt. En katastrofe. Det tog sin tid, men de fik fikset mig ganske godt til sidst – og jeg kom ind på teaterskolen, fortæller hun til norske Dagbladet.

Læs også: Kim Bodnia: Folk blev bange for mig på gaden

Efter ulykken endte den svenske skuespillerinde faktisk med at blive helt glad for sit ar, for som hun fortæller, så betragter hun ikke sig selv som 'en sød pige fra landet', ligesom hun heller ikke havde nogen rosenrød barndom.

– Efter noget tid kom i hvert fald følelsen af, at det nye udseende passede godt til mig som person. For arret fortæller bedre, hvem jeg faktisk er. Før ulykken fik jeg stadig at vide: 'Gud, hvor ser du sød ud'. Så tænkte jeg, at de ikke havde nogen anelse om, hvem jeg egentlig er, siger hun.