DR´s dramachef Ingolf Gabold gav ikke 'Borgen' en chance for at nå udenfor landets grænser .- Jeg mente, den var altfor dansk, men der tog jeg heldigvis fejl.

Englænderne er vilde med danske tv-serier, og nu skal statsminister Birgitte Nyborg forsøge at gøre Sarah Lund fra 'Forbrydelsen' kunsten efter. 'Forbrydelsen' blev årets helt store hit hos både de engelske anmeldere og seere i foråret, hvor den danske krimiserie slog 'Mad Men'.

Til efteråret vil BBC4 vise de første ti afsnit af den populære politiske tv-serie med engelske undertekster, ligesom det var tilfældet med 'Forbrydelsen'.

-Det er helt ekstraordinært. Det er ikke noget, man normalt gør, fortæller dramachef i DR, Ingolf Gabold, der ikke havde spået 'Borgen' mange chancer udenfor dansk tv.

-Men der tog jeg heldigvis fejl. Først vandt den Prix d´Italia og to FIPA-priser i Frankrig. Så blev Sidste Babett Knudsen kåret som verdens bedste, kvindelige skuespiller i Monte Carlo for rollen som statsminister Birgitte Nyborg, og nu vil BBC4 købt første sæson af 'Borgen' og viser den med engelske undertekster, så den har sandelig fået sig et liv ud over landets grænser- siger en glad dramachef i DR

'Borgen' skal også forsøge at gøre 'Forbrydelsen' kunsten efter ved årets internationale EMMY-festival, der uddeler de prestigefyldte gyldne EMMYér til bl.a. dramaserier udenfor USA. Her har DR vundet fem EMMYer

TV-serien er i øjeblikket ude til vurdering blandt alverdens tv-juryer, og i starten af oktober bliver det afgjort om den danske tv-serie er blandt de fire nominerede til prisen som verdens bedste tv-serie. Det sker ved den internationale TV-festival i Cannes.

Men sidst i september vender Birgitte Nyborg og hendes spindoktor tilbage på skærmen med 10 nye afsnit.