Danmarks kendteste bonderøv, Frank Erichsen, 26 år, er blevet far til to. I sidste uge kom der et nyt lille familiemedlem på Kastanjegården på Djursland, da Franks kæreste, Theresa nedkom med en lille pige.

'Bonderøven' har i forvejen sønnen Johan på to år, som fra start har været med i alle farmands projekter med at være selvforsynende på det lille husmandssted, der nu har været rammen om tv-serien i fire sæsoner og følges af over en halv million seere hver søndag.

Men nu bliver der ekstra meget at se til i julen, der ellers er det stille tidspunkt på året.

- Det er jo ellers det tidspunkt på året, hvor man som selvforsynende bonde kan slappe af og planlægge, hvad der skal ske næste år. For mig er der ikke den store forskel på sommer og vinter, ud over man skal vaske gulv lidt oftere, fordi der slæbes mere mudder ind, og der skal hugges brænde og fodres dyr. Om sommeren klarer de sig selv, forklarede Frank Erichsen, da B.T. besøgte ham sidste år ved denne tid.

Grænseløs succes


Ingen havde forventet, at 'Bonderøven' skulle blive den succes på tv, det er blevet. Men med sin sixpence-kasket, sine lange gummistøvler og sit drengede smil, har sønderjyden Frank Erichsen taget familien Danmark med storm.

Hans drøm om at leve det enkle liv har også grebet seerne i Norge og Sverige, der viser serien, og med næsten 100.000 venner på Facebook og en velbesøgt hjemmeside er det så som så med at få arbejdsro.

TV-successen er på godt og ondt blevet den største udfordring for 'Bonderøven' til at få tid til alle sine projekter. Allerhelst vil han leve i fred og ro med sin lille familie og nøjes med de planlagte besøg af DRs fotograf.

Flytter hjemmefra til DR1


- Jeg havde ingen ide om, at det skulle blive så omfattende. Men når cheferne i DR ikke kan få hænderne ned, kommer det også herud. Jeg synes allerede nu, det er svært at arbejde på at blive selvforsynende, og griber mig i at tænde traktoren, fordi det er hurtigere end sele hestene op, sagde Frank Erichsen til B.T.

Tv-successen har siden spadseret ud over alle landegrænser, da 'Bonderøven' i september blev kåret som Europas bedste public service-TV-ide. Og det har fået DR til efter nytår, at flytte programmet.

- Vi flytter 'Bonderøven' over til DR1, fordi programmet så stort og bredt og har vist sig at kunne hele familien foran tv, og det er ikke det, der står øverst på DR2s ønskeseddel, siger Gitte Tækker.