Den britiske skuespillerinde Naomie Harris spiller Bond-baben Eve i den kommende film Skyfall om agent 007.
Den britiske skuespillerinde Naomie Harris spiller Bond-baben Eve i den kommende film Skyfall om agent 007. Foto: ANDY RAIN

Den smukke britiske skuespillerinde Naomie Harris følte ikke, hun kunne tilbyde Bond hverken bryster eller sex. Så hun gav ham noget helt andet.

Den 36-årige Naomie Harris spiller Eve i den kommende Bond-film, og har blandt andet film som Miami Vice og Pirates of the Caribbean på samvittigheden. Men i Skyfall, som den 23. film om 007 er døbt, bliver hun ingen traditionel Bond-pige. Hun bliver Bonds makker, og her skal byde sig til med andet end sit smukke ydre.

- Jeg kan hverken tilbyde bryster eller åbenlys sex som Bond-pige. I stedet har jeg gjort hende vittig. Jeg har givet hende den her særlige, intelligente form for britisk humor, som jeg synes er meget vigtig, fortæller Naomie Harris, da BT møder hende på en pressekonference i London.

Den britiske skuespillerinde med de jamaicanske aner har også lagt en dyd i at sidestille sig selv med Bond.

-  Bond-pigen skal reflektere den tid, vi lever i. Kvinder i dag er selvstændige og ligestillede med mænd, og de er i stand til at lave de samme ting og have de samme lederroller. Hvis ikke Bond-filmene afspejler det, så fremstår de gammeldags. Mit ønske var at fortsætte rækken af intelligente Bond-kvinder, siger Naomie Harris og henviser til Eva Green, der spillede rollen som Vesper i Casino Royale.

- Jeg ville spille en kvinde, som også kvinder blandt publikum respekterer!

jb

Hun roser den 44-årige Daniel Craig, der endnu engang spiller James Bond, for at tage hende under sine vinger. Også selvom han gav hende 'stjerneflimmer' i begyndelsen.

- Han er så fantastisk et menneske. Nede på jorden og meget varm. Første gang jeg mødte ham, blev jeg helt 'starstruck'. Jeg kom gående forbi det rum, hvor han prøvede tøj til filmen og blev spurgt, om jeg ville hilse på, men sagde, nej, nej. Det endte med, at han kom løbende efter mig og spurgte: Hvor skal du hent tosse? Han gav mig et kæmpe knus og sagde, jeg er så glad for at have dig med.

Optagelserne med Daniel Craig strakte sig over syv måneder, men forinden brugte hun to måneder på forberede sig. Det har gjort hende en habil skytte og hendes pacifist-status til trods, vild med våben. Hun kan udføre hårrejsende stunts i en bil, og hun kan rage skægget af en mand uden at skade ham.

- Den sværeste scene? Alle stunts! Jeg har aldrig haft den store respekt for actionhelte, men det har jeg nu! Du skal både spille skuespil og skyde en med en pistol, og hvis du ikke udføre det korrekt, så tager det to timer at genopbygge scenen, siger hun og griner.

James Bond

Skyfalls anden babe hedder Severine og spilles af franske Bérénice Marlohe. Hun var med egne ord dødnervøs før audition på rollen - til hun mødte Daniel Craig.

-  Daniel har en vidunderlig humoristisk sans. Så det flød bare, da jeg stod over for ham. Det rigtige pres mærkede jeg først, da jeg havde fået rollen, siger Bérénice Marlohe, der udover sit franske fra sin mor også har cambodjanske og kinesiske træk fra sin far.

Derfor gled tøjet også let af hende i den dampende badescene i filmen.

- Daniel tog det meget cool, og vi grinede meget undervejs. Det giver en forbindelse, som du også ser på skærmen. Både Sam (instruktøren, red.), Daniel og Javier (Bardem, red.) er seriøse skuespiller, men de ved, hvor vigtigt det er at forlade arbejdet og grine. Det fik mig til at løsne op og turde, fortæller hun.

Hun 'elsker' at være en del af Bond-universet, men ser ikke frem til at få stjernestatus.

- Det er jeg slet ikke parat til. For ti år siden havde jeg slet ikke lyst til den her karriere. Jeg synes, at det er en luksus at være ukendt!

De to kvinder kan opleves i Skyfall, der får premiere fredag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.