Kim Bodnia er - som BT afslørede i pinsen - færdig med tv-serien "Broen", der gør klar til indspilningerne af sæson 3.

Den populære skuespillers karakter Martin Rohde er skrevet ud af serien efter uenighed om manuskriptet, men helt færdig med serien er Bodnia trods alt ikke.

Onsdag aften kæmper han om at erobre den fornemme pris Den Gyldne Nymfe i kategorien "Bedste dramaserie" ved TV-festivalen i Monte Carlo. DRs "Broen" udfordres af den frække skolelærerinde Rita fra TV2-serien af samme navn.

Både Kim Bodnia og Sofia Helin fra "Broen" samt Mille Dinesen og Carsten Bjørnlund, der spiller hovedrollerne i "Rita" er desuden nomineret til prisen som bedste mandlige og kvindelige skuespiller.

Her er de to populære, danske tv-serier i særdeles fornemt selskab med de to engelske sværvægtere som 'Downton Abbey', hvor Maggie Smith er nomineret, og 'House of Cards', hvor Kevin Spacey er nomineret.

- Jamen, det er helt vidunderligt, at vi får en nominering. Det viser, at 'Broen' er værdsat og anerkendt internationalt. Vi er glade for, at både Martin og Saga står dernede, fordi de to spillere har sagt ja til at tage derned,  siger Bo Ehrhardt fra Nimbus Film, der har produceret de to sæsoner af 'Broen'.

På TV2 er dramachef Katrine Vogelsang stolt på TV2 og Danmarks vegne.

 - Det er da fantastisk, at to danske dramaserier er i konkurrence med nogle af verdens bedste. Det er en kæmpe hæder og ros, at man ude i verden kan se, at vi kan noget helt særligt.

- Både Mille og Carsten Bjørnlund er dernede, og vi hepper på dem herfra. Mille vandt sidste år, og i år under virkelig Carsten Bjørnlund, der har været trukket igennem så mange afsnit i shorts og lange strømper at få prisen, siger Katrine Vogelsang fra TV2.

TV-forfatteren Nikolaj Scherfig, der er fast medforfatter på alle afsnit af  'Broen', deler glæden over, at to danske tv-serier er nomineret til at kæmpe om den samme pris.

-Det er helt vildt, og viser det fokus, der er på danske drama-serier internationalt.  Kim Bodnia har gjort et fantastisk stykke arbejde, og han har og Sofia har fortjent at vinde, siger Nikolaj Scherfig, der er ked af, at Kim Bodnia ikke ønsker at fortsætte med "Broen" - tilsyneladende fordi hans rolle i den ny sæson ikke er stor nok.

 - Vi må finde på noget, der kan toppe det, og lade Martin Rohde blive i fængslet.-

Han havde  aldrig i sin vildeste fantasi havde forstillet sig, at serien skulle gå hen og blive lavet i to udenlandske versioner: en engelsk/fransk og en amerikansk version.

 - Men vi er hverken blevet grebet af angst eller storhedsvanvid. Alle forfatterne, der arbejder på 'Broen', har over 20 års erfaring med at skrive tv-serier, så vi bekymrer os kun om at gøre det godt nok.