Politiet er nu i besiddelse af billeder og film fra den tragiske ulykke i går, hvor skuespilleren Bodil Jørgensen kom til skade på Ribe Diget. Det oplyser Jacob Andersen, leder af Lokalpolitiet i Ribe til bt.dk

- Vi har kigget på billeder fra filmholdets kameraer, lige som vi har været ude og undersøge gerningsstedet og har afhørt flere af vidnerne, siger Jacob Andersen.

Ulykken skete tidligt i går morges midt under optagelserne til den kommende Far til fire-film 'Far til Fires vilde ferie', da en gammel traktor af mærket McCormick International 523 med Bodil Jørgensen siddende i var i færd med at forcere det stejle Ribe Dige.

Men pludselig havde den aldrende traktor ikke længere trækkraft nok til at køre hele vejen op gennem det glatte, meterhøje græs og begyndte at skride baglæns ned af det stejle yderste dige, som ligger ud til kysten ved Vadehavet ud for Mandø. Med det resultat at Bodil Jørgensen faldt ud af traktoren og angiveligt blev ramt af den.

Flere fra filmholdet overværede ulykken, der efterlod Bodil Jørgensen ved fuld bevidsthed ved siden af traktoren. Og mange af vidnerne var naturligvis dybt rystede over ulykken, hvor den anerkendte skuespiller, der netop har høstet de fleste anmelderstjerner i Tivolirevyen, først blev kørt på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og senere overført til Odense Universitetshospital.

Efter ulykken har politiet afhørt flere vidner. Men der mangler stadig at blive afhørt vidner fra filmholdet.

- Vi kunne ikke afhøre alle i går, fordi de var rystede og blev kørt i samlet flok til Skærbæk Fritidscenter. Men vi afhører stadig vidner, oplyser Jacob Andersen.

Udover afhøringerne af vidnerne har også en bilinspektør haft en travl dag med at undersøge den aldrende traktor for at kaste lys over, hvad der forårsagede ulykken.

- Traktoren er blevet bragt ind på et værksted, hvor dens dele er blevet skilt ad. Bilinspektøren er nu i færd med at udarbejde en rapport. Når hans rapport samt rapporten fra Arbejdstilsynet foreligger, sammenholder vi dem med vores afhøringer. Og først der tager vi stilling til, om der skal rejses sigtelse, siger Jacob Andersen, der derfor endnu ikke kan sige noget om, hvilken slags sigtelse der kan komme på tale.

Lederen af Lokalpolitiet i Ribe forventer også, at der kommer til at gå noget tid, før alle oplysningerne om ulykken er indsamlet.

Der var torsdag klokken 11.50 intet nyt om Bodil Jørgensens tilstand.

Andre læser også