Sådan så Katrine Daugaard ud, da hun i 2001 deltog i Dansk Melodi Grand Prix. Tirsdag aften tonede hun frem i tv-programmet 'Luksusfælden.' Et program, som hun nu tager afstand fra.
Sådan så Katrine Daugaard ud, da hun i 2001 deltog i Dansk Melodi Grand Prix. Tirsdag aften tonede hun frem i tv-programmet 'Luksusfælden.' Et program, som hun nu tager afstand fra. Foto: THOMAS SJØRUP

Luksusfældens ekspert Carsten Linnemann mener ikke, at den tidligere grandprix-deltager Katrine Daugaard blev fremstillet som en ’dum tøs’ i tirsdagens udsendelse, hun blev fremstillet ’fuldstændig som hun er’.

På sin Facebook-profil fik 33-årige Katrine Daugaard tirsdag afløb for sin vrede over måden, som hun blev ’udstillet’ på i forbrugerprogrammet Luksusfælden, der blev vist tirsdag aften.

Hun skrev, at det var en ’udspekuleret måde at klippe tingene sammen på’ og kaldte programmet ’underholdning på andres bekostninger’, der kun tænker på at lave godt TV. Hun mener, at hun blev gjort til en ’dum tøs’, og at eksperterne og klipningen fremstillede hende som uansvarlig.

Men eksperterne Carsten Linnemann og Jan Swyrtz, der var taget til Odense for at hjælpe sangerinden med økonomisk rådgivning, er af en noget anden opfattelse. De mener ikke, at der er snydt med filmiske virkemidler.

»Programmet fremstiller hende, fuldstændig som hun er. Det har ikke været vores hensigt at fremstille hende på en dårlig måde, og det synes jeg heller ikke, hun er blevet,« siger en af programmets eksperter Carsten Linnemann til BT.

Dansk Melodi Grand Prix 2001

Han understreger, at Katrine Daugaard bestemt ikke er en ’dum tøs’, som hun selv mener at være blevet fremstillet som, men derimod intelligent, sød, en god mor og et dejligt menneske - men med nogle økonomiske vanskeligheder.

»Det, der er udfordringen for Katrine, er, at hun rent økonomisk balancerer på et knivsæg – der skal ikke særlig meget til at læsset vælter. Det har hun ikke oplevet endnu, og måske var det også derfor, hun ikke helt forstod, hvor slem hendes situation er eller kan blive,« siger han.

Måtte give op

Katrine Daugaard skriver i sit opslag på Facebook, at mellem optagelserne havde de to eksperter beroliget hende med kommentarer som ’Du er jo ikke i nærheden af, hvad vi er vant til at se’ og ’Du kan sagtens nå at vende skuden’.

Carsten Linnemann forklarer, at der selvfølgelig er forskel på, om kameraet kører eller ej.

1

»Når vi siger til hende, at hun ikke er ’langt ude’, hænger det sammen med, at hun har en fornuftig indtægt, men det ændrer ikke på, at hun har en livsstil, der ikke passer til den.«

Eksperterne måtte undervejs opgive at hjælpe Katrine Daugaard, fordi de ikke mente, hun var samarbejdsvillig.

»Katrine var nødt til at smide flere penge i sin gældsafvikling, end hun gjorde, for at ændre på sin økonomiske situation, men det oplevede vi ikke, at hun var villig til,« siger Carsten Linnemann.

Hos TV3 forklarer de, at hele præmissen for programmeter, at eksperternes råd skal følges.

1

»Deltageren er ikke nødvendigvis altid enig, men forudsætningen for, at eksperterne kan hjælpe, er, at deltageren følger det budget, der bliver lagt. Det har hun (Katrine Daugaard red.) ikke fulgt i dette tilfælde,« siger Jon Pagh, presseansvarlig for ’Luksusfælden’, TV3.

»Det er selvfølgelig beklageligt, hvis hun føler, det har været ubehageligt for hende at medvirke. Men der er bare stærke følelser på spil, når man taler om økonomi – det har vi også tidligere oplevet med andre deltagere,« siger Jon Pagh.

Katrine Daugaard deltog i Dansk Melodi Grand Prix tilbage i 2001. Siden har hun blandt andet arbejdet som sanglærer. Desværre mistede hun sit job som konsekvens af sin deltagelse i programmet. Siden optagelserne i december har hun startet et samarbejde med dansk top-gruppen 'Fede Finn & Funny boyz.'

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.