Udadtil har ægteparret Schmeichel fremstået som et det perfekte match. Han var fremme i skoene og dyrkede højtråbende sin fodboldkarriere frem til tårnhøje højder, mens hun stilfærdigt stod i hans skygge og passede hjem og børn.

Men i alle de 16 år familien opholdt sig i udlandet, længtes Schmeichels bedre halvdel efter at komme hjem til Danmark at bo igen. Hendes ønske gik i opfyldelse i 2007, hvor familien ikke mindst for Bentes skyld flyttede hjem og bosatte sig i en kæmpevilla i Espergærde i Nordsjælland.

Derfor kom det også som en bombe, da parret via en pressemeddelelse torsdag fortalte, at de skulle skilles efter 31 års samliv.

Men måske blev Bente træt af at leve i sin mands skygge? Verdens bedste målmand har i hvert fald aldrig lagt skjul på, at han skylder sin hustru en stor del af æren for at nå op så højt op på sin karrieres tinder. 


For hvorfor går et ellers så sammentømret par fra hinanden? Og spørger man sexologen og parterapeuten Jakob Olrik kan det meget vel tænkes, at Bente Schmeichel blev træt af at være sin mands opofrende muse.

- Det kan sagtens fungerer ganske glimrende, at den enes karriere bliver et fælles projekt. Men problemerne kommer, hvis musen pludselig bliver bitter og synes, at der ikke længere er anerkendelse og accept af hendes bidrag. Så får man en pissesur kone, der går og brokker sig konstant. Sexlysten ryger, og så ved vi jo godt, hvordan den ender, lyder analysen fra parterapeuten.

Ifølge Olrik er det slet ikke ualmindeligt, at par går fra hinanden efter så mange års samliv, som det er tilfældet med Peter og Bente Schmeichel. Selv om begge deres børn er voksne og sønnen, Kasper Schmeichel, sågar har gjort dem til bedsteforældre.

- Vi lever jo i utrolig mange år nu, så der er ingen grund til, at man skal rende rundt i halvdelen af livet med en partner bare for at blive sammen. Der er ikke noget i vejen med, at man får flere forskellige partnere gennem livet. Og der er faktisk mange, der vælger, at når børnene er flyttet hjemmefra eller er blevet store nok, at de så tænker, okay nu vil jeg prøve et andet slags liv, siger Jakob Olrik, der også kalder bruddet for det klassiske brud efter sølvbryllupsfesten.

Han peger dog på, at selv om kvindelige singler i dag ikke oplever det samme som fortidens alene-piger, der blev holdt udenfor selskaber, fordi værtinden frygtede, at alene-pigen ville løbe med værten, så kan det blive svært at stable et indholdsrigt liv på benene for Bente Schmeichel. Især hvis hun hovedsageligt har levet sit liv gennem sin mand.

- Man skal finde noget, man kan engagere sig i eller man kan gå i gang med en uddannelse, for nu er det jo ikke mandens karriere længere, det drejer sig om. Og det gør det selvfølgelig ekstra hårdt for den part, som har været musen. Men det er meget klassisk, at når den enes udadvendte liv fylder mere i forholdet, der gælder det selvfølgelig om at holde fast på sig selv ved have sit eget liv, og at man har et engagement i noget, som ikke er parforholdet, så man netop har noget at bidrage med, siger Jakob Olrik.

I Schmeichels pressemeddelelse stod der blandt andet, at parrets separation havde været en meget svær beslutning at tage, og at deres familie blev prioriteret højst. Lige som de heller ikke ønskede at udtale sig yderligt om bruddet.