Danskerne er forargede, og tv-anmelderne håner og krummer tæer. Første afsnit af Thomas Blachmans tv-program, der bærer titlen 'Blachman' og altså har navn efter værten selv, har ikke just haft en problemfri fødsel.

Thomas Blachman har befundet sig i New York, mens debatten om det provokerende program har verseret. Han befinder sig stadig i New York, og han har ikke ønsket at give et verbalt svar på tiltale, som han ellers har for vane. I stedet har han sendt en sms til bt.dk, hvor han gør sin holdning mere end klar.- Til jer tv-anmeldere: Utaknemmelighed er det eneste, der kan virke opslidende på vores lands få genier. Husk, jeg giver jer kun det, I aldrig har set før, så spis nu bare af min hånd, lyder noget af beskeden.

'Blachman' havde premiere tirsdag aften på DR 2, og forfatteren Jan Sonnergaard var første gæst i programmet, der kort sagt går ud på, at Thomas Blachman sammen med en gæst sidder i en behagelig sofa og filosoferer. Det lyder jo umiddelbart ufarligt, men snakken tager udgangspunkt i en nøgen kvindekrop placeret foran de to mænd. Kvinden må på intet tidspunkt tale eller bevæge sig, medmindre hun bliver bedt om det.Første program er blevet påhæftet en række lidet flatterende superlativer som 'ordgejl og onani' og 'skiftevis pinligt, latterligt og hamrende ligegyldigt'.

Men det er Blachman selv uenig i.

- Det er vigtigt at forstå, at alt, hvad jeg gør og siger, ikke er sagt og gjort før af nogen mand, hvilket er en af grundene til, at jeg fylder dette tomrum ud.

- Mine taler er hyperkomprimeret data. Tag en hvilken som helst bid ud, og den vil bære min signatur, min essens, kærlighed og humor, skriver han i sin sms, som han slutter af med følgende ord til anmelderne:

- Jeg er det fag, der ikke findes på medievidenskab (endnu).