I videoen over artiklen kan du se et indslag fra dengang, hvor Badehotellet første gang blev vist frem for den danske presse.

Når den succesfulde danske dramaserie 'Badehotellet' vender tilbage næste år med sin sjette sæson, bliver det igen med Amalie Dollerup i rollen som grosserer Madsens datter Amanda. Nu afslører den 32-årige skuespiller i et interview med Hendes Verden, at hun måtte ikke så lidt igennem for at sikre sig rollen.

Da Amalie Dollerup mødte op til castingen i Aalborg, var hun slet ikke i spil til rollen som Amanda. Manuskriptforfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad havde hende derimod i tankerne som en kandidat til at lande rollen som stuepigen Fie.

Efter to timers prøver var Amalie Dollerup imidlertid sikker på, at hun ville være bedre som Amanda. Det var forfatterne bestemt ikke enige i. De mente, hun var for gammel til rollen som grosserer Madsens datter.

Men det fik ikke Amalie Dollerup til at give op. Tværtimod.

»Jeg spurgte igen og igen, for nu var jeg taget hele vejen fra Aalborg for at komme til casting, og jeg kunne ikke bare komme igen i morgen. Jeg var næsten helt nede på knæ. Til sidst fik jeg lov, og 14 dage senere ringede de og tilbød mig rollen som Amanda. Jeg satsede hele butikken og vandt lotteriet. Hvis jeg havde været et par år yngre, var jeg nok bare taget hjem uden at prøve. Men jeg turde, og det gjorde, at jeg foreløbig har fået fem fantastiske sæsoner og nogle skønne oplevelser,« siger Amalie Dollerup til Hendes Verden.

Hun betegner selv den hårde kamp fpr at sikre sig ønskerollen som sit 'livs omvej'.

Siden har hverken hun eller 'Badehotellet' set sig tilbage. Trods i bedste fald lunkne anmeldelser har familien Danmark i den grad taget TV 2's dramaserie til sig. Da femte sæson havde premiere i februar, så hele 1,6 millioner danskere med. Det er det højeste seertal nogensinde til en sæsonpremiere på en dansk tv-serie.

Det er derfor ikke den store overraskelse, at der også kommer en sjette sæson af 'Badehotellet'. Og sjovt nok er netop den rolle, som Amalie Dollerup i første omgang var i spil til, blevet skrevet ud af serien til den kommende sæson.

Det har Rosalinde Mynster, der fik sit store folkelige gennembrud i rollen som stuepigen Fie, tidligere afsløret overfor BT.

»Jeg kommer desværre ikke til at være med i den nye sæson. Jeg elsker hele 'Badehotellet'-familen meget højt«, skrev hun i en mail til BT og fortalte videre, at både kollegerne og rollen har betydet enormt meget for hende.

Rosalinde Mynster fik sit store folkelige gennembrud som stuepigen Fie i 'Badehotellet'.
Rosalinde Mynster fik sit store folkelige gennembrud som stuepigen Fie i 'Badehotellet'. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018
Vis mere

»Da vi begyndte på serien, havde vi en vild ambition om at lave fem sæsoner, og jeg er utrolig glad og stolt over at have fulgt den ambition til dørs og er så taknemmelig over alle 'Badehotellets' dejlige trofaste seere,« lød det fra Rosalinde Mynster.