Tirsdag aften kunne man opleve beskæftigelses- og integrationsborgmesteren i København, Anna Mee Allerslev, i programmet 'Sporløs' på DR1. Her opsporer borgmesteren sin biologiske mor fra Sydkorea. Her kan du læse, hvordan det er gået sidenhen.

Det lykkedes nemlig, imod hårde odds, Anna Mee Allerslev og 'Sporløs'-holdet at finde frem til den københavnske borgmesters koreanske mor.

Og endnu mere fantastisk, så havde moderen - dog uden DRs kamera - lyst til at møde sin biologiske datter, som hun gav fra sig efter få dage.

Det var en følelsesladet omgang. Og nu fortæller Anna Mee Allerslev til BT, hvordan det er gået siden, hun mødte sin biologiske mor i det østasiatiske land.

'Et kæmpestort øjeblik'
»Jamen, jeg mødte jo min biologiske mor. Og efterfølgende er jeg også kommet i kontakt med min biologiske søster, som er næsten lige så gammel som mig. Det var et kæmpestort øjeblik, da jeg mødte min biologiske mor. Specielt for hende. Da jeg mødte hende græd hun, og hun ville ikke give slip på mig,« forklarer Anna Mee Allerslev.

Efterfølgende har hun fortsat kontakt med den biologiske mor. Og det er faktisk næsten på daglig basis. Også selvom der er en sprogmæssig barriere.

Læs også: Fandt sin mors familie i Sporløs: Nu vil jeg finde min far

»Selvom hun ikke har så mange penge og har levet et hårdt liv, så har hun, som næsten alle andre koreanere, en Samsung-telefon. Og så skriver hun til mig hver dag. Så må jeg lige på Google Translate og få det oversat. Men hun sender også mange billeder og kærlige emojis. Og så skriver jeg også med min søster ofte,« siger Anna Mee Allerslev.

'Du skal ikke have dårlig samvittighed'
»Det var ikke bare et hvert andet møde. Og heldigvis kunne jeg sige til hende, at hun ikke skulle have dårlig samvittighed. For det er synd for hende, at hun har måttet holde det hemmeligt for sine forældre, som ikke vidste, at jeg fandtes. For der er meget skam i at være enlig mor i Korea. Men heldigvis kunne hun finde støtte hos sine brødre, som var meget forstående. Men jeg har jo mine forældre hjemme i Greve. Og det er dem, der altid vil være mine forældre,« uddyber Anna Mee Allerslev.

Inden programmet blev sendt satte Anna Mee Allerslev sig til tasterne på Facebook, hvor hun beskrev spændingen, inden programmet blev sendt. Samtidig håbede hun på, at det kunne være med til at kaste lys over adoption, som hun mener, har fået et knap så godt ry de seneste år.

Andre læser også