Foto: Jens Nørgaard Larsen

Se hvor mange stjerner BTs anmelder giver søndagens afsnit - og kom med dine egne

Forbrydelsen, Afsnit 5, søndag på DR1, fire stjerner ud af seks

Sådan! Borch sparkede til skrivebordet, Zeuthen smadrede spejlet, og politiledelsen stod i kø ved håndvasken. Med Natasha Arthy i instruktørstolen kom der friske boller på forbrydersuppen i aftes. Spændingen var intens, tempoet højt, der blev krydsklippet mindre hektisk, og frem for alt blev sidste uges familieføleri afløst af handlekraft og vrede.

Godt nok hang Lund noget med betrækket, men det var sagen og ikke sønnen, der gik hende på. Hun kunne ikke rigtig forholde sig til et nyt lille bankende hjerte, når Emilie Zeuthens var holdt op med at slå. Og helt ærligt, så er det da også en dødssyg svigerdatter, hun har fået sig der. Ikke farmor Lund er ikke farmor. Og hun har ikke grønne fingre. Hun er ordensmagtens Terminator, og det var den erkendelse, hun skulle frem til her, hvor vi er lige præcis halvvejs gennem sæsonen.

For liget af Emilie dukkede ikke op, og det lå ligesom i kortene, at hun måske slet ikke var død alligevel. Måske havde Lund ikke kostet, men reddet et liv. At vores helt utroligt dygtige gerningsmand i så fald tænker mere end rimeligt hurtigt og trækker en sæk over hovedet på lille Emilie, hvorefter han i de få sekunder, båden sejler under broen, når at stuve hende af vejen og fremtrylle en reservebylt, som han kan skyde og smide over bord – ja, det tager vi med.

En ny drejning

Logik har aldrig været ’Forbrydelsen’s stærke side, og derfor kan dykkere også være et helt døgn om at bjerge en betonklods, inden de finder ud af, at sækken har revet sig løs. Deres inkompetence tjente trods alt det formål at lade os og de medvirkende svæve i uvished. Hvis Emilie Zeuthen lever, og lad os antage det, så tager historien en ny drejning nu, hvor både vores kidnapper og politiet vil intensivere jagten på den virkelige forbryder bag det gamle mord.

Aben skal placeres, som Brix sagde det, og den skal placeres hos en af de helt centrale personer, der lige nu går og græder krokodilletårer. Hvem af dem, er vi lige præcis ikke spor klogere på, end da det hele begyndte, men ’Forbrydelsen III’ er tilbage på sporet, og ligesom Lund er vi klar til at tage arbejdshandskerne på og følge sagen til dørs.

Deltag i afstemningen nedenfor (virker desværre ikke på mobilsitet)

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.