Iben Hjejle som Dicte
Iben Hjejle som Dicte Foto: Martin Dam Kristensen / TV2
Der er dejligt i Dictes Aarhus, men åh, hvor er plottet provinsielt

TV2 brændte fingrene med deres seneste krimiserie, 'Den, som dræber', der var alt for barsk til aftenkaffen. Derfor er der skruet gevaldigt ned for uhyggen i spritnye 'Dicte'.

Måske endda lidt for meget, bedømt på mandagens damebladsagtige debut.

Iben Hjejle er i sit es, handlekraftig og rapkæftet, som kriminalreporteren Dicte, der kan slutte sig til den efterhånden alenlange række af superkompetente, kvindlige, danske seriehelte.

 

Og Dicte kommer med hele pakken. Hun er ikke alene fraskilt alenemor med nyt job på Dagbladet, men oven i købet udstødt af sine Jehovas vidner-forældre og tvunget til en tvangsadoption, der stadig har efterladt et hul i maven, her 24 år senere.

Den historie kommer givetvis til at løbe i baggrunden de næste ti uger, mens retfærdighedssøgende reporter løser mordgåder i Aarhus, hentet fra Elsebeth Egholms populære krimier.

Og det var her kæden knirkede lidt i aftes. Instruktør Jannik Johansen fik flot etableret Dictes univers, hendes forhold til veninder og datteren Rose, og ikke mindst til fotografkollegaen Bo og efterforskningsleder Wagner, som hun begge trådte grundigt over tæerne. Men til gengæld var der næsten ikke plads til krimidelen, der blev vel firkantet og hovsa-agtig.

Nytilflytteren Dicte vidste i modsætning til politiet, hvor man køber hash i Aarhus.

Lige netop det pizzeria havde tilfældigvis forbindelse til det lig, Dicte tilfældigvis havde fundet på havnen, og næppe havde hun bevæget sig ud i byen for at lede efter vidner, før hun tilfældigvis rendte ind i næste offer for det, der ligner organiseret rugemorhandel.

Det er simpelthen for tyndt og provinsielt. Så lille er Aarhus heller ikke. Til gengæld kom der lidt ægte cliffhanger-spænding i allersidste scene med Wagner hængende ud af en kassevogn og Dicte liggende blødende i Marselisborgskoven. Så mon ikke hun vender stærkt tilbage i næste uge? Nu har vi i hvert fald set, at hun ikke lader sig skræmme af lidt øretæver.

Dicte (1:10) TV2

Hvad synes du om første afsnit? Deltag i debatten herunder

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.