DRs dramasatsning 'Borgen' tager små skridt i den rigtige retning med tredje afsnit af Birgitte Nyborg Christensens insisteren på at være Danmarks nye dyds-minister. Men som drama om politisk spil og spin er Adam Prices serie ikke realistisk. Endnu.

Heldigvis begynder ikke-politikernes personlige løgne og opgør at ligne det, dansk tv-drama har høstet en stribe priser for i udlandet.

Sidse Babetts mand Philip, der spilles ganske fortrinligt af Mikael Birkkjær, viser endelig tænder. Og der går med garanti ikke længe, før ægteskabet krakelerer. Hvem husker ikke den smukke studerende fra afsnit to?

Højdepunktet finder ligeledes sted uden for Borgens mure, da vi får serveret journalisterne Katrine (Birgitte Hjort Sørensen) og Kaspers (Pilou Asbæk) knudrede fortid. Her er grobund for bunkevis af drama.

Fanget i forlygterne

Desværre mangler seriens hovedperson, Birgitte Nyborg, stadig dramatisk troværdighed, når hun optræder som konfus erhvervspraktikant på statsministertaburetten.

Skræmt, forvirret og fanget af forlygterne i Magtens Korridorer.

I det hele taget er de politiske dilemmaer i 'Borgen' fortsat barnagtigt tullede i deres klodsethed.

Ikke at de er helt uden underholdningsværdi. For som en karikeret Svikmølle-serie fungerer 'Borgen' fint.

Jyske politikere vil have motorveje. Tjek. 

Duefromme pampertyper i front hos arbejderne. Tjek.

Landsbytossede nationalister. Tjek, tjek, tjek. Stereotyperne træder hinanden over tæerne.

Men det er for tykt at bilde seerne ind, at den konservative 'Ny Højre'-leder lader sig dupere ind i et urealistisk finanslovsforlig med brugen af oversød Marienborg-te og musselmalet kaffestel.

Udfordret på intelligens

Og det er slet og ret at undervurdere vores iq, når Birgitte Nyborg ikke har ansat en spindoktor to måneder (!) inde i sit embede. Og når det endelig sker, er Tore Gudme (Claes Bang) en eklatant skandale i medietække.

'Borgen' afsnit tre er bedre underholdning end sidste søndag.

Men også kun lige.