Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Danmarks største komiker fik i weekenden alles opmærksomhed til Youtube-showet Guldtuben. Nu udnytter han momentum til at afsløre en kommende filmatisering af sin succesfulde børnebog ’Ternet Ninja’.

Stewart Stardust og co. er tilbage!

Sidste efterår gav Anders Matthesen comeback til flere af sine elskede karakterer fra tegnefilmssucceen ’Terkel i knibe’ med børnebogen ’Ternet Ninja’, der har Terkels fætter Aske i hovedrollen.

Bogen blev en bestseller og solgte over 20.00 eksemplarer, og nu har Anders Matthesen samlet holdet fra ’Terkel i knibe’ til en filmatisering af ’Ternet Ninja’ med premiere den 25. december 2018.

»Det er så optur at arbejde med animationsfilm igen. Jeg har en hånd i hver eneste gryde og en finger med i alle detaljer. Vi er i fuld gang med storyboard, og om natten sidder jeg og laver nye sange til filmen,« udtaler Anders Matthesen i en pressemeddelelse om ’Ternet Ninja’.

Filmens univers foregår i samme ’kommune’ som ’Terkel i knibe’ inspireret af Anders Matthesens barndomskvarter i Albertslund. Terkel er i ’Ternet Ninja’ blevet voksen og har fået kone og en datter, som han har opkaldt efter ’Fede-Dorit’ (Ægte fans husker ’Fede-Dorit’).

Filmens 13-årige hovedperson Aske får en ninjadukke af sin onkel Stewart Stardust i fødselsdagsgave, og herefter ruller eventyret med afstik til Thailand, hvor en anden gammel kending – den stakkels tidligere børneprotistuterede Quang holder til.

Anders Matthesens første animationsfilm ’Terkel i knibe’ fra 2004 solgte 376.000 biografbilletter, og er blevet en sand klassiker indenfor børne- og ungdomsfilm.

Thorbjørn Christoffersen, der var med til at instruere ’Terkel i knibe’ er også med på ’Ternet Ninja’, mens Anders Matthesen regner med at lægge stemme til flere af karaktererne.

 

Andre læser også