De danske skuespillere høster i disse år store roser og store roller i udlandet. Ikke mindst Hollywood. Og nu ser endnu et dansk navn ud til at skulle optræde i en prominent tv-serie. Nemlig danske Pilou Asbæk, der rygtes til ’Game of Thrones’.

I sidste sæson af den vanvittigt populære dramaserie ’Game of Thrones’ var danske Birgitte Hjort Sørensen en af skuespillerne på holdet, da hun spillede rollen som Karsi – noget hun høstede store roser for i Guds eget land, selvom rollen ikke var specielt stor.

Nu skriver flere amerikanske medier, herunder Vanity Fair, at Birgitte Hjort Sørensens ’Borgen’-kollega Pilou Asbæk er spottet på settet til den næste sæson af serien, der har taget store dele af verden med storm.

HBO, der producerer ’Game of Thrones’, har dog ikke meldt noget ud endnu.

Ifølge Vanity Fair skal Pilou Asbæk spille rollen som Euron, der skal være ’en berygtet pirat, som har terroriseret verdenshavene. Smart, nådesløs og en smule gal’, lyder beskrivelsen af rollen.

Vanity Fair beskriver Pilou Asbæk som perfekt til rollen med hans Joshua Jackson-agtige udseende (skuespilleren som mange nok husker for sin rolle som Pacey Witter i TV-serien ’Dawson’s Creek’). Og så husker magasinet tilbage på Pilou Asbæks rolle i ’Borgen’ og lover læseren, at han er en skuespiller, der er kommet for at blive på den amerikanske scene.

Udover Birgitte Hjort Sørensen, så har ’Game of Thrones’ i mange år været beriget med en anden prominent dansk skuespiller i form af Nikolaj Coster-Waldau, der bl.a. gennem den serie efterhånden er blevet et rigtig stort navn rundt om i verden.

BT har forsøgt at få fat i Pilou Asbæk, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Herunder kan du se Birgitte Hjort Sørensen fortælle om sin oplevelse med 'Game of Thrones'.