Foto: JUSTIN TALLIS

Mads Mikkelsen er netop blevet færdig med at indspille sin næste internationale film.

Danmarks internationale stjerne har brugt de sidste måneder på Island, hvor han har sin første amerikanske hovedrolle i den amerikanske 'survival-film' 'Arctic'.
Her har den danske stjerne arbejdet i det barske sne- og islandskab over vinteren, og døjet med hård frost og konstante kuldegrader, samtidig med at han skulle levere endnu en international præstation på engelsk.
men danske Mikkelsen er en hård hund, der er vant til at lave stort set alle sine stunts selv, og ikke går af vejen for at gå forrest, har flere af hans medspillere og instruktører fortalt tidligere.

I 'Arktic' spiller Mikkelsen en mand, der strander i den isnende polarkulde på Arktis. Efter en tragisk ulykke, må han vælge mellem at vente på en usikker redning hjemmefra, og blive tæt på sin base langt ude i ingenmandsland, eller begive sig ud på en farefuld færd over sne og ismasser, for at redde sig selv.

Den amerikanske producent siger, at Mads Mikkelsen er blevet valgt til rollen, fordi han kan tilføje den menneskelighed, der skal til for at bringe manuskriptet til live i filmen:

»Det er en meget menneskelig historie om kamp og overlevelse. Og vi kunne ikke være gladere for at have et talent som Mads Mikkelsen i hovedrollen. Han er i stand til at give karakteren den dybde og menneskelighed, der er helt essentiel for en film som denne her,« siger Chris Lemole til Wearemoviegeeks.com.

I følge BTs kilder tog Mads Mikkelsen hjem til Danmark fra Island for to dage siden efter de sidste optagelser.

Han har imidlertid forladt Danmark igen allerede nu. Efter de krævende optagelser er Mads Mikkelsen nemlig taget på ferie med sin familie.

Den 51-årige skuespiller har i flere år været gift med koreograf Hanne Jacobsen, som han har børnene Carl og Viola med.

Sidste år fik Mads Mikkelsen stor international anerkendelse for sin bærende skurkerolle i 'Doctor Strange' samt nøglerollen som Galen Urso, videnskabsmanden bag Dødsstjernen i »Roque One - A Star Wars Story'. Også her blev han rost for den menneskelighed, han tilførte sin karakter i filmen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.