Scarlett Johansson med sin kommende film-steddatter.
Scarlett Johansson med sin kommende film-steddatter.

’We Bought a Zoo’ er noget så gammeldags og hyggeligt som en komedie med dyr, familieværdier, livsfilosofi og forelskelse. Og gæt engang .. det fungerer!

Journalist Benjamin (Matt Damon) har mistet konen. Han dropper jobbet. Og bruger hele opsparingen på at købe en zoologisk have, der nærmest ligger i ruiner.

’LAMT’, kan man næsten høre teenageungerne brøle. De er vant til at få hjernen stillet skak af actionthrillere som ’The Avengers’ og ’Transformers’. Men hvis du alligevel får dem med i biffen, så vil ’We Bought a Zoo’ med garanti også gøre dem glade.

Uanset hvor klichéagtig historien til tider bliver, så brillerer Scarlett Johansson, Matt Damon, Elle Fanning og i særdeleshed den knastørre Thomas Haden Church (som Bens bror) nemlig, så man sluger det hele råt og bare nyder turen. ---- Matt Damon er selvfølgelig suveræn som super-agent Jason Bourne. Scarlett er sexet og sej som den tætsluttende ’Black Widow’ i ’The Avengers’. Men det er tydelig, at de begge her alligevel nyder at trække i overalls og flade sko.

Og når instruktøren så er den varme og skarpsindige eks-musikjournalist Cameron Crowe, der bl.a. stod bag 70’er-musikfilmen ’Almost Famous’, så lades enhver replik og detalje med afvæbnende menneskelighed.

Historien er selvfølgelig den samme, som både Adam Sandler og Eddie Murphy (oftest uden held) har forsøgt at fortælle de sidste tyve år: Familien er splittet .. nu skal vi alle elske hinanden igen.

Og der er flere gode grunde til, at Damon og Crowe rammer plet, hvor især Murphy fejler.

Således får man som ’Zoo’-tilskuer tid til at lære alle at kende - i tre dimensioner. Dét, der kunne være endt som klichéer, bliver istedet små søde sandheder. Og så suger Crowes billedsans én helt ind i den søde historie.

’We Bought a Zoo’ er ikke den perfekte film. Og den er heller ikke for de helt små. Men for alle andre er der hyggegaranti.

hoeg@bt.dk 'We Bought a Zoo', Premiere: Over hele landet, Fire Stjerner

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.