Amalie Szigethy, 24, tager et opgør med fordommene om, at hun er dum, når hun vender tilbage på tv i rollen som vært på DR2s tema »Er du dum eller hvad?«.

Her går reality-stjernen fra »Paradise Hotel«, der blev landskendt for sine ejendommelige sprogblomster, ud for at undersøge, om intelligente mennesker er lykkeligere og har et bedre liv end de dumme. Hun lader sig også selv teste i programmet.

»Først gad jeg ikke være med, fordi jeg ikke havde lyst  til at blive hængt ud som dum. Men det var slet ikke tilfældet. Jeg er virkelig glad for at kunne vise en anden side af Amalie end den, vi kender, siger Amalie og tilføjer: Man behøver ikke være uintelligent, fordi man får sagt nogle dumme ting.

Vil tilbage til USA

Hun har holdt sig ude af kendislyset igennem længere tid, hvor hun har opholdt sig i USA.

»Jeg har holdt en pause helt bevidst, og gider ikke mere optræde i reality-sammenhæng. Jeg er blevet ældre og ser anderledes på mit liv. Der er mål, jeg gerne vil opnå. Inden jeg blev landskendt, ville jeg være skuespiller og optræde i musicals, og den drøm går jeg nu efter.

Hun vil gerne tilbage til USA, hvor hun har opholdt sig og boet hos venner og veninder indtil sidste efterår.

»Det er mit andet hjem, hvor jeg har et ekstremt stort netværk. Det er noget andet at være tæt på Hollywood, hvor solen skinner og der er palmer. Det er mere leverpostej over det herhjemme. Så jeg arbejder på at få visum, bolig og arbejde derovre. Nu må vi se, hvad tiden bringer.«

Følges af 300.000 på blog

Lige nu koncentrerer hun sig om sin live-blog, der har 300.000 følgere om måneden.

» Mange tror, at der ikke er så meget arbejde i at være en kendis, men jeg får mange forespørgsler, og så holder min blog mig beskæftiget. Jeg skal også igang med nogle tv-programmer, som jeg ikke må fortælle om, så sommeren bliver i Danmark, siger Amalie.

Hun har ikke fundet den store kærlighed siden eventyret med Peter. »Men der har været kærester undervejs.

Amalie lægger ikke skjul på, at livet i spotlyset efter Paradise Hotel har været turbulente. »Men jeg fortryder overhovedet ikke noget som helst. Jeg har aldrig siddet og grædt over noget. Det har ført mig til alt det, jeg har nu. Jeg kan alligevel ikke lave noget om. Så jeg kigger mig ikke tilbage, men fremad.

DR2 Tema-lørdag kl.20.00