Den norske successerie "Skam" har nu afsløret, at det bliver Sana, der er hovedperson i den sidste sæson.

Det bliver Sana, som seerne i den kommende sæson af "Skam" kan få lov til at følge helt ind på teenageværelset og i de inderste tanker.

Men sæsonen bliver også den sidste, skriver NRK, der også har delt et link til traileren.

Den norske hitserie har tidligere haft Eva, Noora og senest Isak i hovedrollen, og fans af den populære serie har længe gættet på, hvem der blev omdrejningspunktet i fjerde sæson.

Blandt nogle af favoritterne var netop den selvsikre Sana og naive Vilde, mens andre heppede på Even fra tredje sæson eller Magnus, som i den seneste sæson også fik en mere fremtrædende rolle.

Danske fans af den populære ungdomsserie, der er nået langt ud over hjemlandets grænser, får dog lidt vanskeligere ved at følge med i den kommende sæson.

I januar meddelte NRK P3 nemlig, at serien ikke længere ville kunne streames via den norske tv-station NRK's hjemmeside og fra NRK P3's egen "Skam"-side uden for Norge.

Det var et krav fra IFPI, der er foreningen for de internationale pladeselskaber og en af musikbranchens rettighedsorganisationer, der gjorde, at NRK3 geoblokerede serien, så den fremover kun kan ses i Norge.

Det skete, fordi serien i stor grad bliver streamet fra udlandet, men rettighederne til den musik, som bruges i serien, har kun været gældende for Norge og nordmænd, der rejser eller bor i udlandet.

Dermed mente IFPI, der sørger for, at kunstnerne får betaling for den musik der bruges på radio, film og tv, at den oprindelige aftale ikke længere gjaldt.

Danske DR har købt rettighederne til "Skam", men det er endnu uvist, hvornår fjerde sæson rammer de danske tv-skærme.

Kunder hos Yousee får dog også mulighed for at følge med i den norske kultserie. Selskabet gør nemlig NRK3 tilgængelig på Yousee Tv & Film, hvorfra serien kan streames.

/ritzau/FOKUS

Andre læser også