- Helt ærligt, så havde jeg ikke regnet med det, siger manusforfatter Adam Price, efter han søndag i London modtog en af de fornemste tv-priser i verden for hans manuskript til første sæson af ’Borgen’.
- Helt ærligt, så havde jeg ikke regnet med det, siger manusforfatter Adam Price, efter han søndag i London modtog en af de fornemste tv-priser i verden for hans manuskript til første sæson af ’Borgen’. Foto: Camilla Rønde

Da manuskriptforfatter Adam Price søndag sad i den fornemme Royal Festival Hall i London, sammen med resten af DRs hold, og ventede på afgørelsen for 'Bedste Internationale Dramaserie', havde han ikke regnet med, at han øjeblikket efter skulle stå på scenen for rullende kameraer på BBC og holde takketale.

- Bookmakerne havde tippet den amerikanske serie ’Modern Family’ som vinder, så vi var slået af chok, og samtidig glæde og stolthed, blandet med rædsel over, at vi skulle op og holde takketale, siger Adam Price til BT.

- Helt ærligt, så havde jeg ikke regnet med det, siger manusforfatter Adam Price, efter han søndag i London modtog en af de fornemste tv-priser i verden for hans manuskript til første sæson af ’Borgen’.

Foran store udenlandske tv-produktioner, og foran den anden danske nominerede tv-serie 'Forbrydelsen 1', snuppede holdet fra Danmarks Radio både BAFTA-prisen for bedste tv-serie og bedste manuskript søndag aften.

I dag er Price tilbage i København, hvor han tamper løs på manuskriptet til tredje sæson, der får dansk tv-premiere 1. januar 2013.

Og med prisen i London er der stor sandsynlighed for at ’Borgen’s næste sæsoner går hen og bliver internationale tv-succes’er.

- Det betyder helt konkret, at der nu er endnu flere tv-stationer verden over, der køber serien, og udgiver den på DVD. Og nu kan vi endda sætte et BAFTA-stempel uden på coveret.

Efter de seneste års succes'er med salg og visning af 'Broen', 'Forbrydelsen' og nu Borgen' i engelsk og amerikansk fjernsyn er udlandet for alvor er vågnet op til at Danmark er på landkortet med tv-drama.

- Og med den globalisering der er sket også indenfor tv-drama, betyder det så også, at der er kommet nogle forespørgsler. I fremtiden kan man nemlig godt forestille sig, at en dansk manuskriptforfatter skriver på engelsk. Det er ikke sikkert det bliver aktuelt, men jeg er da smigret over at få tilbuddet, smiler Adam Price, der siden søndag har fået følere fra engelsk-sprogede producenter om kommende produktioner i udlandet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.