Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tirsdag aften tog seerne fat på første afsnit af dokumentarserien Årgang 0, hvor børnene nu er blevet 14 år.

Teenagetiden er en skrøbelig tid for de halvt voksne børn, der slås og strides med tanker om, hvem de gerne vil være, hvordan de vil fremstå overfor verden, og hvordan de gerne vil have deres liv til at være.

Det har især været hårdt at være Emma, siden hun efter sommerferien i 2013 er skiftet til overbygningen på Tarm Skole og kom i en ny 7. klasse sammensat af flere børn.

Skoleskiftet og Emmas egne høje krav til sig selv har i første halvdel af skoleåret slidt hårdt på den ellers så harmoniske jyske pige fra kernefamilien i Tarm.

Hun gik næsten konstant rundt med hovedpine, var svimmel og led af træthed. Emmas forældre, Poul Erik og Lene, var meget bekymrede for deres datter og brugte megen tid på at tale med hende om, at hun ikke behøvede at være perfekt til alt. Sådan som Emma helst selv vil.

Og heldigvis har de mange samtaler med forældrene båret frugt. Det fortæller Emmas mor, Lene til bt.dk:

»Emma har det bedre. Hun er ved at have fundet sin plads. Og at hun ikke behøver at være perfekt til alt. Hun har også slækket lidt på sine egne krav til sig selv. Så hun har det meget bedre og er glad for skolen,« er det glade budskab om Emma fra Tarm.

Andre læser også