Arkivfoto af Emma og hendes familie.
Arkivfoto af Emma og hendes familie. Foto: Thomas Marott / TV2

Når den nye sæson af TV 2-dokumentarserien 'Årgang 0' ruller over skærmen tirsdag aften, bliver det kun til et kort møde med Emma og hendes familie fra Tarm. En knæskade og en Asperger-diagnose har gjort, at familien har valgt at holde en pause fra programmet.

I premiereafsnittet fortæller 15-årige Emma selv, at der er flere grunde til, familien har valgt at sige midlertidigt stop.

»En af grundene er, at jeg er blevet knæskadet og har haft rigtig mange smerter de sidste halvandet til to år. Det har så gjort, at jeg ikke har kunnet spille fodbold og ikke har kunnet komme på efterskole, fordi jeg har ondt i det hele tiden,« siger hun.

Skaden har givet Emma et knæk, fordi hun havde glædet sig til at komme på efterskole, fortæller hendes far, Poul-Erik. Hun har derfor mistet sit overskud.

01

stefanie

Resten af familien - der udover Emma, hendes far Poul-Erik og mor Lene også tæller drengene Simon på 12 år og Mikkel på otte år - har ligeledes kæmpet med deres overskud.

»Simon har haft det rigtig svært og tumlet med nogle andre problemer end måske så mange andre. Han er blevet udredt på sygehuset i Herning og har fået en Asperger-diagnose, som er en form for autisme. Og det gør også, at der på det punkt er rigtig meget brug for ro, så vi også kan lade op og få noget mere overskud,« forklarer Lene i dokumentarafsnittet.

sdasdasdaaadda

»Overskuddet skal nok komme tilbage«

Men når der kommer ro på og familien igen får overskud, vil de tage stilling til, om de vil vende tilbage til programmet, fortæller Poul-Erik.

»Når vi lige får bund i det, så tror jeg, at overskuddet nok skal komme tilbage til os,« siger han i afsnittet, før familien går ind i deres hus i Tarm og overlader skærmen til de tre andre børn, der bliver fulgt i programmet - Christian fra Aarhus, Stephanie fra Slagelse og Rachel fra Aabenraa.

BT har været i kontakt med TV 2, der oplyser, at familien fra Tarm ikke har yderligere kommentarer til deres pause fra programmet.

1

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark, der alle fik et barn i år 2000. Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne.

Den næste sæson af 'Årgang 0' har premiere på TV 2 klokken 20 tirsdag aften.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.