De næste dage bliver de nominerede i BT Awards 2012 præsenteret. I dag ’Årets tv-skandaler’

2012 blev året, hvor X Factor tog hele nye højder, hvor Danmark fik endnu et prisshow, og hvor kendt tv-vært blev et af sommerens største hits på Youtube.
 
Vi danskere ser næsten tre timers fjernsyn om ugen, og dermed er tv’et stadig et af de vigtigste og mest betydningsfulde medier herhjemme.

Det er dog langt fra alle programmer og tv-shows, der lagres i vores hukommelse. Men i ny og næ rammer en udsendelse lige i maven, hjertet eller lattermusklen og gør så stort et indtryk, at det næste dag er garant for dagens store samtaleemne rundt om i Danmark.

BT har set tilbage på tv-året 2012. Et år, hvor debatten rasede omkring adoptioner og organdonation takket være tv-dokumentarer som ’Adoptionens pris’ og ’Pigen der ikke ville dø’. Men det blev også et år fuld af skandaler, hvor rapperen L.O.C. var tæt på at blive svigermors drøm i ’Voice’, men i sidste øjeblik fik fastholdt sit image ved at uddele et par flade og modtage en voldsdom.

Det blev også året, hvor Thomas Bo Larsen var hovednavnet i ’Vild med dans’ men måtte melde afbud og i stedet sende en ukendt bokser på dansegulvet. Og så blev det året, hvor DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, endnu engang spåede Danmark en sejr ved det internationale melodi grand prix. Men i stedet måtte unge Soluna Samay og powerproducerne Remee og Chief 1 vende slukøret hjem fra Aserbajdsjan med en 3. sidste plads i bagagen.

Og sådan kan vi blive ved, for 2012 har været et spændende TV-år. Her er de fem nominerede i kategorien ’største tv-skandaler anno 2012’. Så er det bare op jer at kåre den rigtige vinder.


X Factor-deltager i stor narkosag

 

Det kom som en stor overraskelse for de fleste, da Thomas Blachmans populære gruppe, Nicoline Simone & Jean Michel, pludselig trak sig fra DRs X Factor. De to unge talenter var favoritter til at vinde, alligevel valgte Jean Michel at stoppe ’på grund af personlige årsager’. Kort tid efter finalen kunne BT dog afsløre, at gruppens pludselige exit skyldes helt andre årsager. Den kun 16-årige Nicoline Simone fra Als var blevet sigtet i en større narkosag, hvor hendes dybt kriminelle kæreste var storaktør. Senere kom det frem, at han havde truet hende på livet, og i sidste måned blev det unge sangtalent dømt til halvandet års betinget fængsel.

Sisse Fiskers OL-bommert

 

Sisse Fisker fik noget røde ører under årets OL i London. Efter RIkke Møller Pedersen havde svømmet sig i OL-finalen i 100 m brystsvømning, stod den friske tv-vært klar til at fange den danske svømmer på direkte tv. Men noget gik galt. Sisse Fisker tog i stedet fat i en noget uforstående amerikansk svømmer.

- Hvordan var det at komme i finalen, ville Sisse Fisker gerne vide.

- I’m sorry, lød det befippet fra den amerikanske svømmer, der naturligvis ikke fattede en lyd af spørgsmålet.

Det lykkedes dog hurtigt for Sisse Fisker at få fat i den ’rigtige’ Rikke Møller Pedersen, der kunne fortælle, at hun var godt tilfreds med sin finaleplads.

Men her stoppede forvirringen faktisk ikke.

- Nu ved jeg, hvem du er til i morgen, lød det selvironisk fra Sisse Fisker, inden hun tilføjede:

- Lotte!

Klippet blev hurtigt et af de mest sete på Youtube.


Gakket GAFFA-show


 

Alt gik op i hat og briller, da TV2 Zulu ville transmittere årets Gaffashow fra Brehmen i København. Teknikken svigtede to timer inde i showet, Simon Spies historiske scenetæppe nægtede at gå op, og måtte til sidst skæres i stykker. Kunstnere og interviewere havde fået så meget at drikke, at jokes og samtaler var så uforståelige og pinlige, at Facebook kogte af raseri, og TV2´s underholdningschef brugte grimme f-ord, mens to udmattede værter Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard erklærede, at det er sidste gang, de er med.

Husk lige sandheden

 

Christian Fuhlendorff, stand-up komiker, var nøje udvalgt af den tidligere ’Husk Lige Tandbørsten--vært Casper Christensen til jobbet som vært, men lige meget hjalp det.

Forsøget på at puste liv i den 17 år gammel seersucces blev en fuser. Selv om underholdningschefen bedyrede, at tv-showet var en succes i takt med, at seertallet raslede ned.

Ikke engang historien om, at Fuhelndroff havde forladt sin kæreste og flyttet ind hos sin søde medvært, ligesom i gamle dage, hjalp. Det viste sig så bagefter at være løgn, hvad Fuhlendorff blankt indrømmede, da han mødte op, hånd i hånd med sin gamle kæreste en måned efter sidste show. Umiddelbart syntes han ikke, der var grund til nogen forargelse, men DR-chefen var alt andet end begejstret for at have ført seerne bag lyset.

’Voldtægt’ for åben skærm

 


En festlig nat under optagelserne af Kanal 5’s reality-program ’Kongerne af Rømø’ endte brat, da politiet bankede på døren til den landejendom, hvor deltagerne boede under optagelserne. En 18-årig pige, der havde været med til fest i huset, havde anklaget den 24-årige deltager Jesper ’Fissan’ Schumann for voldtægt. Men reality-deltageren blev hurtigt frikendt. Huset var udstyret med stribevis af kameraer og mikrofoner, ligesom pigen selv havde en givet godkendelse til at bære trådløs mikrofon. Efterfølgende valgte politiet af sigte pigen for falsk anmeldelse.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.