Peter Aalbæk i Zentropas sommerhus i Ballen. Huset ligger i første række til vandet.
Peter Aalbæk i Zentropas sommerhus i Ballen. Huset ligger i første række til vandet. Foto: Bax Lindhardt

Rige Peter Aalbæk Jensen vil ikke fortælle BT om sin økonomi

Zentropas kontroversielle direktør Peter Aalbæk Jensen plejer gerne at understrege over for pressen, at han langt fra er rig - og må nøjes med en månedsløn på 55.000 og lidt tilskud til sin Fiat.

Men til BT afviser Aalbæk Jensen nu at svare på spørgsmål om sin formue. I en mail skriver han:

'Kære drenge. Mine selskabers økonomi er er et anliggende mellem Skattefar, Gud og mig selv i nævnte rækkefølge.'

BT har mandag fået eksperter til at se på Zentropas økonomi, og de lægger ikke skjul på, at Peter Aalbæk Jensen har en større formue i sine selskaber. 

De seneste fire år har Peter Aalbæk hævet ni millioner kroner til sig selv i sit private holdingselskab Fortuna ApS, der er en del af Zentropa-koncernen.

Aalbæk Jensen har desuden siden 2001 ført 21 millioner kroner fra Zentropa Staten, et af selskaberne i Zentropa-koncernen, som han deler med instruktøren Lars von Trier, til Fortuna.

I cirka samme periode - fra 2002 til 2011 - har Zentropa fået 297,9 millioner kroner offentlige kroner fra Det Danske Filminstitut.

Peter Aalbæk Jensens økonomiske forhold stemmer langt fra overens med, hvad den kontroversielle direktør tidligere har sagt.

I september 2010 sagde han til Ugebrevet A4:

- Alle medarbejdere får 20 til 30 procent mindre i løn, end konkurrerende filmselskaber betaler. Det kræver dog, at ledelsen går forrest, det nytter jo ikke noget, at jeg får fem millioner kroner og så beder alle andre arbejde for ingenting. Jeg får 55.000 kroner (om måneden red.).

Året før - i december 2009 - sagde Peter Aalbæk Jensen til Ekstra Bladet.

- Jeg har ingen personlig formue, og jeg sidder ikke på en guldtønde – og gud ske lov for det, for så er man ikke kreativ, sagde Peter Aalbæk Jensen og svarede konsekvent 'nej', da han blev spurgt om, han var rig.

- Nej, men jeg mangler ikke noget. Jeg har et hus i Herfølge til tre millioner, og det er da selvfølgelig noget. Jeg kører i en Fiat 500, og så får jeg 55.000 i løn om måneden. Jeg synes ikke, jeg har overbetalt mig selv.

  
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.