Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Oscar-akademiet mener, at Susanne Biers 'Hævnen' er blandt de fem bedste udenlandske film. Men juryen bag Robert-prisen synes ikke engang, at den er blandt Danmarks bedste.

Robert-prisen uddeles af Danmarks Film Akademi den 6. februar, men selvom Susanne Biers 'Hævnen' p.t. er blandt verdens bedste i Oscar-øjemed, så er den ikke blandt Danmarks top.

Og det huer ikke producenten bag 'Hævnen', Peter Aalbæk Jensen.

- Jeg har ingen respekt for dem. De er en flok latterlige undermålere, som projicerer deres egen ufuldkommenhed ud i en nedgørelse af de store talenters arbejde, siger Zentropa-direktøren og producent af 'Hævnen' til B.T.

'Ålen' mangler ikke alene respekt for Robert-prisen, han vil også gerne af med dem, som hans selskab gennem tiderne har modtaget.

- Jeg har to - ej det er måske løgn - halvanden kasse med Robert-statuetter, som ingen gider at afhente. Så lidt har vi til overs for dem. De har jo ikke set filmene, inden de afgør nomineringerne. Det ved jeg. De sidder bare og er rygklappere, revser Peter Aalbæk og fremhæver, at 'Hævnen' er blevet set af flere end de fem nominerede i kategorien 'Årets Bedste Film' er - tilsammen.

- Med den manglende nominering viser juryen, at samtlige anmeldere og publikum tager fejl, når de siger, at filmen er god.

Men det er noget vås, mener et af jurymedlemmerne, skuespiller og producer Peter Reichhardt.

- Peter må have drukket af natpotten. 'Hævnen' er ganske vist ikke nomineret til årets bedste film, men blandt andet for bedste instruktion og bedste manus. Så når Peter Aalbæk går ud og siger, at vi hverken har set filmene, eller at vi er undermålere, så er det forsmået vrøvl« siger Peter Reichhardt.

'Hævnen' er set før

Han har sammen med fotograf Bo Tengberg, Øst for Paradis-direktør Line Daubjerg, Cover-redaktør Julie Moestrup og producer Mie Andreasen udvalgt de nominerede.

- Vi har udvalgt nogle film, som er revolutionerende og anderledes i deres udtryk. 'Hævnen' er god, ja, men vi har set den stil før. De turde noget, så derfor er de valgt ud, forklarer Peter Reichhardt.

De nominerede i år er 'Alting bliver godt igen' af Christoffer Boe, 'Broderskab' af Nicolo Donato, 'R' af Tobias Lindholm & Michael Noer, 'Sandheden om mænd' af Nikolaj Arcel og Thomas Vinterbergs 'Submarino'.