Jan i baggrunden (th.) får hjælp 'Luksusfældens' eksperter og sin gode ven Rasmus.
Jan i baggrunden (th.) får hjælp 'Luksusfældens' eksperter og sin gode ven Rasmus.

40-årige Jan Kobberø bor i en lejlighed i København sammen med en af sine gode kammerater. Her kæmper han med en gæld, der er så stor, at eksperterne fra Luksusfælden aldrig har set noget lignende.

Jan Kobberø har optaget 29 forskellige lån, og han skylder samlet set 700.000 kroner. Eksperterne Carsten Linnemann og Mette Reissmann fortæller i programmet, at der aldrig tidligere i de forgangne 15 sæsoner af Luksusfælden er set så stor en misligholdt gæld for en enkelt person. Carsten Linnemann er ikke i tvivl om, hvordan det er kommet så vidt.

»Du har en holdning til din økonomi, som er helt skæv. Jeg vil næsten sige, at det er et karaktertræk ved dig, at du er ligeglad, sløset og doven omkring det,« siger han i aftenens udsendelse.

1

Selv om Jan Kobberø bor i København, arbejder han som sælger i Norge. Her bor hans ene søn på fire år, mens hans anden søn på 16 år bor i Jylland. Den dårlige økonomi gør det især svært at finansiere transport og hotel, når han skal besøge sønnen i Norge.

»Jeg har optaget så meget gæld, at selv renterne alene svarer til, hvad jeg vil kunne betale af,« siger Jan Kobberø i programmet.

Jan forsøger at flygte fra virkeligheden ved at gå i byen. På bare 11 måneder har han brugt hele 33.000 kroner på byture. Det er 3.000 kroner om måneden. Han forklarer selv, at han er opdraget til at være gavmild, og at han ofte er den første i baren til at give en omgang.

fasfsa

Hans gode kammerat Rasmus er bange for, hvordan Jans situation vil udvikle sig.

»Jeg frygter, at han lukker sig inde, og at jeg også mister ham som kammerat, fordi han ikke kan holde ud at se nogen eller snakke med nogen om det,« siger Rasmus.

Du kan følge Jan Kobberøs rejse mod en forhåbentlig økonomisk stabilitet i 'Luksusfælden' tirsdag aften kl. 20:00 på TV3.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.