Mille Lehfeldt ankommer til Bodilprisen 2016 lørdag aften d. 5. marts 2016 i Bremen Teater i København. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016)
Mille Lehfeldt ankommer til Bodilprisen 2016 lørdag aften d. 5. marts 2016 i Bremen Teater i København. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Foto: Jens Nørgaard Larsen

Hun blev allerede Bodil-nomineret som 14-årig for sin rolle i filmen ’Roser og Persille’, men der skulle gå en rum tid, før 36-årige Mille Lehfeldt endelig kunne løfte den hvide statuette. I aftes modtog hun en Bodil for bedste kvindelige hovedrolle i Bremen Teater i København.

Mille Lehfeldt er af de fleste kendt for sine roller i serie-succeserne ’Lykke’ og ’Lærkevej’, men præstationen i rollen som Ellen i komedien ’Lang historie kort’ sendte hende i aftes helt til tops. Det skete foran andre dygtige kvindelige skuespillere i kategorien såsom Ghita Nørby (’Nøgle hus spejl’), Bodil Jørgensen (’Mennesker bliver spist’) og Tuva Novotny (’Krigen’).

Bodilprisens jury beskriver indsatsen af Mille Lehfeldt, der er datter af skuespillerparret Kirsten Lehfeldt og Stig Hoffmeyer, på denne måde:

»’Lang historie kort’ bliver båret frem af et veloplagt ensemblespil, men kræver noget særligt af Mille Lehfeldt, der i rollen som Ellen er den skikkelse, filmen er bygget omkring. Ellen, som man virkelig får lyst til at give en krammer og et los i røven på samme tid.«

Bodil-aftenen, der havde Ellen Hillingsø som vært, bød også på en række artige overraskelser i form af filmen ’Under sandet’, der støvsugede alle tre statuetter, den var nomineret til. Filmen, der omhandler tyske soldaters minerydning på den jyske vestkyst i 1945, vandt priserne for bedste danske film (instruktøren Martin Zandvliets første Bodil), bedste mandlige hovedrolle (Roland Møller) og bedste mandlige birolle (tyske Louis Hoffman).

Bodilprisen 2016

’Krigen’ fik ingen priser

Derimod modtog publikumssuccesen ’Sommeren ’92’ trods fem nomineringer ikke en eneste statuette. Heller ikke den Oscar-nominerede ’Krigen’ vandt nogen priser, trods fire nomineringer. Prominente skuespillernavne som Ulrich Thomsen og Pilou Asbæk blev dermed forbigået under aftenens prisuddeling.

En anden kvinde i skysovs ved aftenens prisuddeling var Trine Pallesen, der vandt prisen for bedste kvindelige birolle for sin rolle i ’Nøgle hus spejl’. Hun vandt blandt andet prisen foran succesrige Trine Dyrholm (’Lang historie kort’), der i februar modtog en Sølvbjørn i Berlin som årets kvindelige skuespiller for sin hovedrolle i Thomas Vinterbergs ’Kollektivet’.

Roland Møller

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.