Næsten 1,2 millioner så med da sidste afsnit af '1864' rullede over skærmen søndag aften.

Det betyder, at 1.340.000 seere i gennemsnit har fulgt med de sidste otte søndage.

Og i gennemsnit har lidt mere end halvdelen af alle tv-seere fulgt Ole Bornedals episke værk, der har delt både seere og anmeldere, stort set hver eneste søndag.

Ottende afsnit blev set af 1.170.000 seere, hvilket er næsten 100.000 flere end syvende afsnit, der 'kun' blev set af 1.008.000 seere. Hvilket var det laveste antal seere, der har set Bornedals serie.

De to første afsnit blev fulgt af næsten 1,7 million seere, og siden er seertallet dalet, men dog ike mere end, at det er en seersucces som ligger over eksempelvis 'Broen' og 'Edderkoppen', på niveau med 'Ørnen' og 'Anna Pihl' men under 'Krøniken', 'Forbrydelsen' og 'Arvingerne'.

Seernes bedømmelse af '1864' er til gengæld steget fra 3,6 point ud af fem mulige til 4,0 ved de to sidste afsnit. Det giver serien et tilfredshedsgennemsnit på 3,8 ud af fem mulige.

Fra næste søndag vender køkkenvask-realismen tilbage i den bedste sendetid søndag. Her genudsender DR første sæson af 'Arvingerne' som optakt til sæson 2, der har premiere d. 1. januar.

Ole Bornedal er allerede gået i gang med manuskriptet til en ny serie, som han udvikler for Eyeworks. Som også skal sælges til det udenlandske marked. Så både USA og England er inde i billedet, selvom det er en thriller, der efter planen skal foregå i de skandinaviske lande

Arbejdstitlen på Bornedals nye serie er, 'The Witness'.