»Surealistisk« og »bizart« var blot nogle af de ord, som Thomas Castberg brugte om restaurant Karins Hjemmelavede, som han besøgte i sæsonpremieren på 'Med kniven for struben'.

Og oplevelsen står da stadig helt tydeligt på tv-kokkens nethinde.

»Jeg spørger i programmet Carsten: ‘Hvad laver du?’ Han ved det jo ikke. Han er meget Kafka-agtigt. Det gav ingen mening. Han er jo sød og rar, men han har intet begreb, om hvad skal ske, eller hvordan man driver en restaurant.«

I programmet formåede Thomas Castberg at hjælpe restaurantens ejer og hans stab på rette vej. Carsten kom på tjenerkursus, maden blev mere appetitlig og stedet skiftede navn til Restaurant Pakhuset.

Undervejs i programmet tager Karins hjemmelavede navneforandring til  Restaurant Pakhuset.
Undervejs i programmet tager Karins hjemmelavede navneforandring til  Restaurant Pakhuset. Nent Group

Med ændringerne kom også gæsterne, og det endte i programmet lykkeligt for restauranten, der fik både roser og gæster. Siden optagelserne, der blev lavet i foråret sidste år, er stedet dog gået konkurs. En skam, hvis man spørger Thomas Castberg.

»Jeg er jo ked af at høre, at det ikke gik, for han var en af dem, jeg håbede ville lykkes. Carsten er et virkeligt sødt og rart menneske, og man under ham alt godt i verden.«

»Det var jo et umuligt projekt, han havde sat op. Det ville svare til, at jeg pludseligt ville være kirurg. Det ville være ligeså hovedløst.«

Selvom stedet under Thomas Castbergs besøg fik rettet op på standarden, husker tv-kokken tydeligt udgangspunktet.

Han er sådan et menneske, man husker.

Han nævner da også restaurantens klassiske danske retter, som de værste, han har fået serveret i denne sæson. Særligt kalvefrikasséen gjorde indtryk. På den dårlige måde.

»Det var ikke kun smagen. Det handlede også om, hvor langt de var fra det oprindelige produkt. Det var så langt væk fra det, som de havde lovet. Og man skal holde, hvad man lover.«

Efter at have smagt hele menukortet stod det klart for Thomas Castberg, at han havde en opgave foran sig.

Normalt plejer han efter første dag på restauranterne at kunne lægge en overordnet plan for stedet. Det var ikke tilfældet med Karins Hjemmelavede.

»Jeg stod simpelthen efter besøget og sagde til holdet, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre. Jo, smid en dunk benzin og en tændstik - og løb,« griner han og tilføjer, at opgaven blev mere overskuelig hen ad vejen.

Det var ikke bare maden, der sendte Thomas Castberg lige fluks ud på dybt vand. Det var også medarbejderne. Både de fåmælte kvinder i køkkenet og Carsten, hvis tjenerevner var ikke eksisterende.

Han påpeger, at det jo også er netop persongalleriet, der gør sæsonpremieren så »syret«.

»I programmet siger jeg til Carsten, at jeg kommer og spiser, hvis jeg en dag er i nærheden af Næstved. Om ikke andet for at være sammen med ham. Og det mente jeg.«

Thomas Castberg.
Thomas Castberg. Nent Group

»'Med kniven for struben' er jo en blanding af 'Luksusfælden' og 'Dr. Phill' trukket ned over restaurationsbranchen,« griner han.

Han forsikrer også om, at seerne har flere lækkerier i vente.

»Der kommer nogle ret vilde programmer. Nu kan jeg jo ikke sige så meget, men der kommer i hvert fald to heftige cases. Der kommer også en masse konflikt.«

»Det var der jo ikke med Carsten. Han er sådan et menneske, man husker. Han var så ufiltreret og emmede af godhed og uskyld.«