'Bagedyst'-deltageren Fillip Katballe kan pege på mange årsager til, at han røg ud af lørdagens program. Til gengæld kan han også pege på tre vigtige delmål, han alligevel fik opnået i sin forholdsvis korte 'Bagedyst'-karriere.
»Jeg er ret stolt over, hvor langt jeg kom. Jeg opnåede de delmål, jeg gerne ville: Jeg ville til 'brød-programmet', jeg ville være den sidste mand i konkurrencen, og jeg ville ikke være den første, der røg ud.«
Lørdag aften måtte Fillip Katballe forlade 'Den store bagedyst' som den sidste af mændene – i netop 'brød-programmet', hvor deltagerne skulle bage focacciabrød og wienerstykker.
Og selvom den 30-årige deltager gerne ville nå til netop det program, så mener han også, at det var årsagen til, han røg ud.

»Jeg havde absolut ingen bage-erfaring, inden jeg gik i gang, så jeg havde en frygtelig masse, jeg skulle have indhentet på kort tid. Mens programmerne kører, er der to dage med optagelse, og så skal man hjem og på arbejde, og så skal man lige øve, og der er kone og barn, som også skal passes, så jeg kom simpelthen bare i tidsnød,« siger han.
»Da vi fik afsløret de temaer, vi skulle øve op på, så nåede jeg ikke at øve særlig meget på brødprogrammet.«
Mens de andre deltagere eksperimenterede med både form og farve på deres brød, holdt Fillip Katballe det ganske simpelt med en gang klassiske croissanter, som altså ikke imponerede dommerne. Det er han lidt ærgerlig over.
»Det blev lidt brunt i brunt. I retrospekt ville jeg gerne have øvet mig på noget pynt, så det havde været rigtig flot,« siger han, men fremhæver igen sin manglende tid.
Det lyder ikke, som om du var klar eller havde tid til at deltage i den periode?
»Jeg var godt klar over, det krævede noget tid, og jeg havde aftalt med min kone, hvor meget tid jeg skulle lægge i det, uden det blev for træls derhjemme. Så jeg ved ikke, om det overraskede mig, men niveauet derinde var bare højt. Jeg syntes egentlig, det gik godt, men så kom der det brødprogram, som fældede mig.«
Trods manglende erfaring og tid hævder 'Bagedyst'-deltageren, at han egentlig havde ret godt styr på det.
»Da jeg lavede wienerbrødet og focacciaen derhjemme, så sad den lige i skabet. Men inde i teltet ville de bare ikke hæve.«


