FC Københavns esportsorganisation North er blevet politianmeldt for ulovligt at have reklameret for spiludbydere uden dansk licens.

Det oplyser foreningen Alliancen mod Spilafhængighed, der har indgivet anmeldelsen, til B.T.

»Det er ulovligt og desuden heller ikke særlig smart, når Norths målgruppe er så ung, som den er. De sender børn i retning af hjemmesider, der ikke kræver NemID for at oddse, og det går ikke,« fortæller formand Sune Røper.

North, der udover FCK også ejes af Nordisk Film, råder over spillere i spillene Counter-Strike, FIFA og Apex.

Foto: GONZALO FUENTES
Vis mere

Tidligere har de alle haft GG.bet stående på spillertrøjen, inden det senest er blevet skiftet ud med Pinnacle - begge to udenlandske spiludbydere, der ikke har dansk licens.

Spillemyndigheden oplyser til B.T., at de ikke udtaler sig om konkrete sager. De kan dog gengive det, der også står på deres hjemmeside:

»Spiludbydere, der ikke har en tilladelse til at udbyde spil i Danmark, må ikke reklamere for deres spil. Sponsorering er også omfattet af forbuddet mod reklamering,« oplyser de.

Det er det, der har fået foreningen til at indgive en anmeldelse til Københavns Politi, fortæller formanden.

»Tidligere reklamerede de med GG.bet på de spilletrøjer, som de solgte i FCKs fanshop, og der er stadig mange opslag på dansk, hvor spillertrøjen med logoet er på. Derfor er det, de gør, jo rettet mod danske forbrugere,« siger Sune Røper.

B.T. har været i kontakt med Norths pressechef, Christian Slot, der i et skriftligt svar skriver:

»Det er meget almindeligt for både sportsklubber og esportsorganisationer at have bettingpartnere. Det har vi, det har Astralis og flere andre danske sportshold. Vi tager vores ansvar meget seriøst og rådfører os løbende med advokater og eksperter i, hvordan vi skal gebærde os. Vi retter selvfølgelig til, hvis vi har lavet en fodfejl, men vi har ikke hørt fra nogen myndigheder.«

Københavns Politi bekræfter til B.T., at de har modtaget en anmeldelse, og at sagen fortsat er under behandling. Alliancen mod Spilafhængighed er en forening, der arbejder for, at færre danskere bliver spilafhængige og for rettigheder og muligheder for dem, der bliver afhængige af spil.