Det danske Counter-Strike-tophold Heroic har været belastet af en sag om snyd de seneste mange måneder.

Og nu er der så faldet dom. Den tidligere spiller på holdet Nikolaj 'niko' Kristensen har erkendt, at han hjalp sin tidligere træner med at snyde.

Men han slipper alligevel for en karantæne. Det skyldes ekstraordinære omstændigheder ifølge Esports Integrity Commission (ESIC), som har fældet dom i sagen. Det skriver TV 2 Sport.

En af årsagerne til, at Nikolaj 'niko' Kristensen slipper for at modtage en straf, er, at han har ADHD og Aspergers syndrom.

Derfor står der i rapporten fra ESIC, at han stoler meget på sine nærmeste og kan have svært ved at se forskel på rigtigt og forkert.

Træneren, som han hjalp med at snyde, var Nikolaj 'HUNDEN' Petersen. Han blev idømt 12 måneders karantæne sidste år, men sagen blev genåbnet, da han stod frem i et stort interview i august og fortalte, at Heroic-spillerne kendte til snyden.

De nye informationer i sagen blev sendt i retning af ESIC, som valgte at genåbne sagen. Nu har de udarbejdet en rapport, hvor de forklarer, hvorfor 'niko' ikke straffes hårdere, og hvor de tilføjer, at Heroic som hold er frifundet.

Snyden gik ud på, at 'HUNDEN' udnyttede en 'coachbug' i spillet. Det var en fejl, som betød, at han kunne se dele af banen, som han ellers ikke burde. Fejlen eksisterede indtil august tidligere på året.

Ud over at han har ADHD samt Aspergers Syndrom, så kendte han ikke til seriøsiteten af snyden, mens han respekterede og stolede på 'HUNDEN'. Han troede derudover, det hele lidt var en joke.

TV 2 Sport skriver videre, at de følsomme oplysninger i rapporten er blevet offentliggjort med godkendelse fra Nikolaj 'niko' Kristensen.

»De oplysninger, der afsløres heri vedrørende hr. Kristensen, er videregivet med tilladelse fra hr. Kristensen til ESIC via spillerens agent,« står der helt præcist i rapporten.

Nikolaj 'niko' Kristensen er ikke længere en del af Heroic. Han er i stedet for på kontrakt hos Counter-Strike-holdet OG.