»Jeg er skuffet.«

Sådan indleder den danske superstjerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz en skriftlig udtalelse til B.T. blot få dage efter det chokerende skifte fra danske Astralis til svenske Ninjas in Pyjamas.

Den udtalelse vender vi tilbage til.

Søndag aften fik den 25-årige dansker nemlig mange i Counter-Strike-miljøet til at hæve øjenbrynene, efter hans nye organisation delte en video fra hans første dag i NIP-trøjen. Se den øverst i artiklen.

25-årige Nicolai 'dev1ce' Reedtz er skuffet over måden, hans udtalelser i en video er blevet modtaget.
25-årige Nicolai 'dev1ce' Reedtz er skuffet over måden, hans udtalelser i en video er blevet modtaget. Foto: Nip.gl
Vis mere

Her hører man ham på et morgenmøde forklare, at han ikke har tænkt sig at videreføre Astralis' måde at gøre tingene på, og han pointerer blandt andet også, at han sammen med sine danske holdkammerater har været 'heldige'.

»Så jeg vil bare gerne lære, hvordan I gør tingene og gøre det på jeres måde. Og så tilpasse mig på den måde, bare så I ved, at jeg ikke vil komme ind og ændre på tingene,« sagde han blandt andet og tilføjede så:

»Jeg er virkelig imponeret over jeres setup. Ærligt, så synes jeg, at i forhold til hvor jeg kommer fra, så er I fem skridt foran i forhold til, hvordan I træner, hvordan I forbereder jer.«

Og særligt det sidste er værd at bide mærke i.

'dev1ce' løftede et hav af trofæer med danske Astralis, hvor det blandt andet blev til hele fire Major-titler.
'dev1ce' løftede et hav af trofæer med danske Astralis, hvor det blandt andet blev til hele fire Major-titler. Foto: Astralis Group
Vis mere

Danske Astralis har nemlig altid brystet sig af at være de førende, når det kommer til setuppet, og derfor affødte udtalelserne i videoen også et hav af reaktioner fra fans, eksperter og sågar andre spillere.

Blandt andet den hollandske mousesports-stjerne 'chrisJ' studsede over det:

'At høre hvordan 'device' taler om Astralis i den NIP-vlog får det til at lyde som om, han er kommet fra et tier 3-hold (et hold på tredjeøverste hylde, red.),' skrev han på Twitter.

Nu reagerer Nicolai 'dev1ce' Reedtz på modtagelsen af hans udtalelser. En modtagelse, han bestemt ikke er tilfreds med.

»Jeg er skuffet over, at visse mennesker i medierne har besluttet selektivt at frame udtalelser, der kun var ment som ydmyge og respektfulde over for mine nye holdkammerater – og ikke det mindste mod min tidligere organisation,« udtaler han og fortsætter:

»For at gøre det helt klart, så er mine ord blevet taget ud af en sammenhæng i et forsøg på at skabe splid mellem mig selv og Astralis. Som jeg for nylig har sagt, så har jeg intet andet end gode ord til overs for min tid i organisationen og de mennesker, som for altid vil være familie for mig.«

»Mit skifte til NIP var en beslutning, der udelukkende blev taget af sportslige hensyn, professionelle ambitioner og personlige omstændigheder. Jeg ser frem til at fokusere på det næste kapitel i min karriere og skabe et eftermæle i den sport, jeg elsker.«

B.T. har mandag været i kontakt med Astralis-lejren, men de ønsker ikke at kommentere på deres tidligere stjernes udtalelser.