Bengt Holst, der er videnskabelig direktør i Zoologisk Have København, går på pension ved udgangen af 2020.

Det gør han efter 37 år som ansat og 26 år som videnskabelig direktør, skriver Zoo i en pressemeddelelse.

68-årige Bengt Holst blev landskendt – ja, nærmest verdenskendt - i 2014, da Zoo aflivede giraffen ”Marius”, der efterfølgende blev obduceret og fodret til løverne foran havens besøgende.

Seancen skabte stor opmærksomhed fra udenlandske medier rettet mod den københavnske zoo, og Bengt Holst måtte i utallige interviews forsvare beslutningen, der ifølge ham var helt normal.

Girafungen på halvandet år var sund og rask, men blev aflivet, fordi der ikke var plads til den i Zoo, og da det heller ikke var muligt at flytte den til en anden zoologisk have i Europa.

Kom ”Marius” til en anden zoologisk have, ville det kunne skabe problemer med indavl. Derfor blev det anbefalet fra en europæisk koordinator, at giraffen skulle aflives.

Zoologisk Have Københavns administrerende direktør, Jørgen Nielsen, takker Bengt Holst for hans ”loyale tjeneste i Zoologisk Have”.

- Det kan ikke understreges nok, hvor kolossal betydning Bengt Holst har haft for Zoo. Bengt formår at kombinere sit rolige og venlige gemyt med en kompromisløs tilgang til naturformidling, og jeg ved, at han vil blive savnet i dagligdagen i alle led af organisationen, siger Jørgen Nielsen i pressemeddelelsen.

Bengt Holst fortsætter som rådgiver for Zoos direktion gennem hele 2021. Derudover fortsætter han som havens repræsentant i flere internationale forummer.

Før han blev videnskabelig direktør, var han først videnskabelig assistent og senere chef for dyreafdelingen i Zoo.

Mads Frost Bertelsen overtager som videnskabelig direktør ved årsskiftet. Han er nuværende zoofaglig chef og dyrlæge.