Ledende såvel som menige medarbejdere i Dong Energy står til at score en fed gevinst, når energiselskabet ryger på børsen i starten af juni. Ifølge Finans' beregninger vil adm. direktør Henrik Poulsen tjene knap 20 mio. kr., hvis prisen på energiselskabet rammer 105 mia. kr.

En pris, der afspejler aktieanalytikere i Nordea, Danske Bank og ABG Sundal Colliers forventninger, der i fortrolige analyserapporter, som Finans har fået indsigt i, vurderer, at Dong er mellem 90 og 120 mia. kr. værd.
Lykkes det Dong at indfri analytikernes forventninger, står ledergruppen på 250 mand til at score ca. 550 mio. kr., mens menige medarbejdere tjener samlet 500 mio. kr.

»Det er en ganske stor gevinst. Det illustrerer endnu engang, at man solgte for billigt« siger Bent Greve, professor i samfundsvidenskab fra RUC, til Finans.

Thomas Borup Kristensen, lektor ved Institut for Økonomi på Aalborg Universitet, har fulgt Dong Energys udvikling tæt.
Han mener, at Dongs kraftige aktieprisstigning viser, at selskabet blev solgt på det dårligst mulige tidspunkt, da Goldman Sachs, ATP og PFA investerede i energiselskabet i foråret 2014. Det gav staten en ringe pris.

Dongs presseafdeling skriver til Finans, at man ikke ønsker at kommentere, fordi der ikke er truffet beslutning om prisen på selskabets aktier endnu.