København. Orkanen Matthew, der med fuld styrke er på vej mod Florida, kommer til at berøre flytrafikken mellem Europa og Florida.

Flyselskaberne har torsdag aflyst stribevis af flyvninger til de populære byer i staten, da den meget kraftige orkan er på vej mod Floridas atlanterhavskyst.

Det skriver check-in.dk

SAS besluttede allerede torsdag morgen at aflyse morgenflyvningen 09.35 fra København til Miami.

Norwegian har ligeledes besluttet at aflyse flyvningen fra København til Fort Lauderdale, der skulle have lettet torsdag eftermiddag.

Også i andre europæiske byer bliver flyafgange aflyst.

De seneste meldinger er, at orkanen lige nu hærger over staten Bahamas med kurs mod Floridas atlanterhavskyst.

Her frygter man, at den kan udvikle sig fra en kategori 3 til en kategori 4-orkan, hvilket kan gøre situationen mere alvorlig.

SAS har tilbudt passagerer med flyafgang til Miami mellem 6. oktober og 9. oktober frit at ombooke til en ny dato inden udgangen af oktober.

Flere millioner amerikanere har fulgt opfordringen til at komme væk fra kystområderne. Vejene var onsdag pakket med biler på vej væk i Florida, Georgia, South Carolina og North Carolina.

Torsdag formiddag dansk tid lå orkanen cirka 480 kilometer sydvest for Palm Beach i Florida og med maksimale vindstyrker på 185 kilometer i timen. Den ventes at nå frem til Florida omkring midnat natten til fredag dansk tid.

Orkanen har på sin vej ramt Haiti og dele af Den Dominikanske Republik, og her har den kostet henholdsvis 23 og fire mennesker livet.

Også den østligste del af Cuba blev ramt af Matthew med fuld kraft med vindstyrker på op til 230 kilometer i timen.

/ritzau/