I år ventes USA's økonomi at vokse med 5,0 procent, og nye hjælpepakker kan skabe yderligere vækst.

USA's økonomi ventes i 2021 at vokse med 5,0 procent og mod slutningen af året forventes arbejdsløsheden at falde til 4,5-4,75 procent fra det nuværende niveau på 6,7 procent.

Det siger Robert Kaplan, der er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Dallas, mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kaplan er desuden medlem af bankens pengepolitiske komité i hovedsædet i Washington D.C., der fastsætter renterne.

USA har gennem 2020 pumpet milliarder af dollar ud i samfundet i form af hjælpepakker for at understøtte den svækkede økonomi som følge af coronapandemien.

Hvis den nye regering under demokraten Joe Biden, som overtager præsidentposten 20. januar, gør det samme, kan det ifølge Kaplan medføre en opjustering af skønnet for den økonomiske fremgang i år

Også chefen for forbundsbankens afdeling i Richmond, Thomas Barkin, er mandag kommet med sin vurdering af de økonomiske udsigter. Han forudser et ujævnt forløb i første halvår, men det ændrer sig i andet halvår.

- Jeg tror, man vil se et andet halvår, som vil blive meget stærkt, og spørgsmålet er snarere, hvordan vi når fra, hvor vi er i dag, til anden halvdel, siger Thomas Barkin i et interview med tv-stationen CNBC, ifølge Bloomberg News.

I 2020 tog USA's økonomi et historisk stort dyk i de første seks måneder på grund af nedlukninger af store dele af samfundet som følge af coronapandemien.

Verdensbanken estimerer i sin seneste økonomiske prognose, der blev offentliggjort 6. januar, en global vækst på 4,0 procent i år. Forudsætningen er, at vacciner mod covid-19 bliver bredt tilgængelige i løbet af året.

For USA skønner Verdensbankens en vækst på 3,5 procent, mens eurozonen forventes at få en fremgang på 3,6 procent.

/ritzau/